231
Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο (μέσο της φωτογραφίας) και Νίκος Κοτζιάς (δεξιά) στην επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ στην Κρήτη πριν από δύο χρόνια | INTIMEnews

Στη Σμύρνη ο Κοτζιάς – συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του με γεμάτη ατζέντα

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 14:30
Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο (μέσο της φωτογραφίας) και Νίκος Κοτζιάς (δεξιά) στην επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ στην Κρήτη πριν από δύο χρόνια
|INTIMEnews

Στη Σμύρνη ο Κοτζιάς – συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του με γεμάτη ατζέντα

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 14:30

Δύο εβδομάδες μετά την απελευθέρωση των αξιωματικών Μητρετώδη και Κούκλατζη από τον Ερντογάν και εν μέσω των αντιδράσεων της Αγκυρας για την «προστασία» της ελληνικής Δικαιοσύνης στους πραξικοπηματίες τούρκους στρατιωτικούς – τη γνωστή υπόθεση των Οκτώ- ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει εφ’ όλης της ύλης με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο επίσκεψής του την Τρίτη στη Σμύρνη.

Αφορμή για την επίσκεψη Κοτζιά στη γείτονα (που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για αργότερα) αποτέλεσαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο Κοτζιάς και Τσαβούσογλου θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας.

Μόλις πριν από δύο ημέρες ο τούρκος ΥΠΕΞ είχε σηκώσει (ξανά) τους τόνους για το θέμα των Οκτώ, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι έχει μετατραπεί σε «ασφαλές καταφύγιο» για τούρκους εγκληματίες, όπως οι οκτώ φυγάδες στρατιωτικοί».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», δήλωνε μάλιστα βαθιά απογοητευμένος από τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με τους Οκτώ και παράλληλα εξέφραζε την αποφασιστίκοτητα της Αγκυρας να εκδοθούν και να δικαστούν στην Τουρκία οι «φυγάδες πραξικοπηματίες.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε μεταξύ άλλων πως οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο τους και ταυτόχρονας καλούσε την Αθήνα σε διμερή διάλογο χωρίς όρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...