348
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ

Τσακαλώτος: «Η ρήση “η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική”, δεν ισχύει»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 09:53
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ

Τσακαλώτος: «Η ρήση “η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική”, δεν ισχύει»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 09:53

Μετά τον ντόρο με τη συνέντευξη στο CNBC (εδώ), ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε ένα ακόμα πιο δύσκολο καθήκον. Να πάει να μιλήσει στην Καβάλα, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, και να προσπαθήσει να καταπραΰνει τις αντιδράσεις που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η εκδήλωση με τίτλο «H κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στη μεταμνημονιακή εποχή» φιλοξενήθηκε στο «Airotel Galaxy», το οποίο από νωρίς είχε περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον φόβο των αντισυγκεντρώσεων. Μέσα στην αίθουσα «Φίλιππος» ήταν περίπου 150 άτομα –σύμφωνα με το proininews.gr, το παρών οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αρης Βέρρος και Θόδωρος Μουριάδης, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Καβάλας αλλά και υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα!

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα θέμα που τον «καίει», καθώς και αυτός έχει καταγωγή από τη Μακεδονία.

Μιλώντας από το βήμα ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Καβάλα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ομολογώ ότι με καίει το θέμα ως μισός Μακεδόνας που είμαι. Ομως η αστάθεια στην περιοχή της Βαλκανικής δεν βοηθάει τη χώρα μας, δημιουργεί φόβους και εντάσεις μέχρι και πολέμους. Ακόμα και η ΝΔ έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιό της πρόσωπα που υποστηρίζουν και βλέπουνε με θετικό μάτι τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δώσαμε λύση σε ένα πρόβλημα που καρκινοβατούσε επί χρόνια. Ήταν δηλαδή καλύτερα να ηγεμονεύουν άλλοι, με τους οποίους εμείς έχουμε θέματα, το κράτος που βρίσκεται δίπλα μας;».

Ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε και σε μια άλλη ιστορική εκτίμηση: «Η ρήση “η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική”, δεν μπορεί να ισχύει όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία. Πρέπει να μπούμε και στη θέση των άλλων, πρέπει όλα αυτά να τα καταλάβουμε, να μπούμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε παρακάτω».

Παράλληλα, σχετικά με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «τα τέσσερα αυτά χρόνια στεναχωρήσαμε κόσμο, κάναμε λάθη, αλλά καταφέραμε πράγματα που ήταν πολύ δύσκολα να γίνουν. Τα καταφέραμε όμως. Οι εκλογές όμως δεν κερδίζονται με αυτά. Κερδίζονται με το ποιος έχει το καλύτερο όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος και εμείς αποδείξαμε ότι το έχουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...