507
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ομιλία του στην Κατερίνη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΑΛΗΣ

Με επεισόδια η «επιχείρηση Μακεδονία» από Τζανακόπουλο – Τσακαλώτο [video]

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 09:32
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ομιλία του στην Κατερίνη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΑΛΗΣ

Με επεισόδια η «επιχείρηση Μακεδονία» από Τζανακόπουλο – Τσακαλώτο [video]

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 09:32

Στην πολιτικά καμένη για τον ΣΥΡΙΖΑ γη της Βόρειας Ελλάδας προσπαθεί να στήσει ξανά κάποια προγεφυρώματα η κυβέρνηση. Ωστόσο οι όποιες εκδηλώσεις γίνονται χωρίς επιτυχία και δίνουν μια εικόνα γενικευμένης διαμαρτυρίας κατά του κυβερνώντος κόμματος εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Κατερίνη και στην Καβάλα. Στην πρώτη επρόκειτο να μιλήσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη δεύτερη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ηγήθηκε της «επιχείρησης Μακεδονία» του Μαξίμου αλλά η εκδήλωση στο Επιμελητήριο της Κατερίνης ήταν επεισοδιακή.

Η ομιλία είχε προαναγγελθεί ως ανοιχτή, είχε τίτλο «Η Ελλάδα στη Νέα Εποχή, Δίκαιη Ανάπτυξη – Κοινωνικό Κράτος – Ενίσχυση της Δημοκρατίας, Πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική»,  αλλά κάθε άλλο ανοιχτή ήταν. Για να μπεις έπρεπε να σε ελέγξουν πορτιέρηδες. Εγιναν δε εννέα προσαγωγές, «προληπτικά».

Παρά τους ελέγχους όμως, η ομιλία του κ. Τζανακόπουλου διακόπηκε από μια νεαρή η οποία φώναξε προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

«Εσείς σπείρατε τη διχόνοια στην Ελλάδα. Είστε προδότες».

Ακολούθησαν αποδοκιμασίες από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέμεινε ψύχραιμος, ωστόσο, ο κόσμος που βρισκόταν στην αίθουσα ζήτησε από τη νεαρή διαμαρτυρόμενη να αποχωρήσει.

Στην ίδια εκδήλωση παρών ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος περιέγραψε ως «φασισταριά» όσους πολίτες αντιδρούσαν έξω από το κτίριο.

Ανεβαίνοντας στο βήμα εκδήλωσης, και αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, ο κ. Γιαννούλης (δημοσιογράφος της ΕΡΤ3) σημείωσε ότι «πριν πάρω την τελική μου απόφαση, με όλο το σεβασμό στον πρωθυπουργό της χώρας που μου έκανε την τιμή να μου απευθύνει την πρόκληση και πρόσκληση αυτή, απέναντι, μπροστά στα μάτια μου, είχα την εικόνα του γιου μου. Είναι 15 χρονών, δεν θέλω να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλο αυτό το φασισταριό απέξω. Δεν θέλω να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα».

Μετά την ομιλία ο κ. Τζανακόπουλος πάντως αποχώρησε από το κτίριο εν μέσω αποδοκιμασιών, αλλά και χειροκροτημάτων.

Στην Καβάλα ο υπουργός Οικονομικών μίλησε υπό ασφυκτικό αστυνομικό «κλοιό» στην Καβάλα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία περίπου 150 ατόμων.

«Ομολογώ ότι με καίει το θέμα ως μισός Μακεδόνας που είμαι. Όπως η αστάθεια στην περιοχή της Βαλκανικής δε βοηθάει τη χώρα μας, δημιουργεί φόβους και εντάσεις μέχρι και πολέμους, Ακόμα και η ΝΔ έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιό της πρόσωπα που υποστηρίζουν και βλέπουνε με θετικό μάτι τη συμφωνία των Πρεσπών. Δώσαμε λύση σ’ ένα πρόβλημα που καρκινοβατούσε επί χρόνια. Ήταν δηλαδή καλύτερα να ηγεμονεύουν άλλοι, με τους οποίους εμείς έχουμε θέματα, το κράτος που βρίσκεται δίπλα μας», είπε.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος στην ομιλία του στην Καβάλα (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)

«Η ρήση “η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική”, δεν μπορεί να ισχύει όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία. Πρέπει να μπούμε και στη θέση των άλλων, πρέπει όλα αυτά να τα καταλάβουμε, να μπούμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε παρακάτω», προσέθεσε.

Από την κυβέρνηση, βέβαια, το σχόλιο για τους πολίτες που αντιδρούν στην παρουσία των βουλευτών και των κυβερνητικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η γνωστή: πρόκειται για «αντισυγκεντρώσεις» και έχουν ακροδεξιό πολιτικό στίγμα.