208
Ο Μάικλ Τζάκσον σε εμφάνισή του, το 2004 (φωτογραφία αρχείου) | EPA

Ιδρυμα Μάικλ Τζάκσον κατά HBO για το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 08:39
Ο Μάικλ Τζάκσον σε εμφάνισή του, το 2004 (φωτογραφία αρχείου)
|EPA

Ιδρυμα Μάικλ Τζάκσον κατά HBO για το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 08:39

Aγωγή ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων υπέβαλε το Iδρυμα Μάικλ Τζάκσον κατά του τηλεοπτικού δικτύου HBO, που ετοιμάζεται να μεταδώσει το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», το οποίο παρουσιάζει την ιστορία δύο ανδρών, οι οποίοι κατηγορούν τον «βασιλιά της ποπ» για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν παιδιά.

Σύμφωνα με το ίδρυμα, το τηλεοπτικό δίκτυο παραβίασε συμφωνία που είχε υπογράψει από το 1992, να μην προβάλει δυσφημιστικό περιεχόμενο για τον Τζάκσον τα επόμενα χρόνια. Το συμβόλαιο, υποστηρίζει το ίδρυμα στην 53σελιδη αγωγή του, είχε υπογραφεί όταν το ΗΒΟ είχε μεταδώσει την εκπομπή «Michael Jackson in Concert in Bucharest: The Dangerous Tour».

Στο κείμενο της αγωγής, το ντοκιμαντέρ περιγράφεται ως «ένας μονόπλευρος μαραθώνιος προπαγάνδας προκειμένου να εκμεταλλευτούν έναν αθώο άνθρωπο που δεν βρίσκεται εν ζωή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Οι συντάκτες της αγωγής υποστηρίζουν ακόμα ότι ο πρόεδρος του ΗΒΟ, Ρίτσαρντ Πλέπλερ, εργαζόταν ως αντιπρόεδρος του τμήματος επικοινωνίας του δικτύου και άρα «γνώριζε ή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι υπήρχε συμβόλαιο του ΗΒΟ με τον Τζάκσον».

Από την πλευρά του, το δίκτυο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η αγωγή δεν θα επηρεάσει τη στήριξή του στο επίμαχο ντοκιμαντέρ.

«Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες για να υπονομευτεί το ντοκιμαντέρ, τα σχέδιά μας δεν αλλάζουν. Θα προχωρήσουμε με τη μετάδοση του “Leaving Neverland” στις 3 και 4 Μαρτίου».

Δείτε το τρέιλερ του «Leaving Neverland»