216
Και οι τρεις διπλωμάτες αναφέρονται στον ισχυρό συμβολισμό του ανδριάντα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις | ΙΝΤΙΜΕnews

Tρεις αμερικανοί πρέσβεις καυτηριάζουν τις επιθέσεις στο άγαλμα του Τρούμαν

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 12:20
Και οι τρεις διπλωμάτες αναφέρονται στον ισχυρό συμβολισμό του ανδριάντα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
|ΙΝΤΙΜΕnews

Tρεις αμερικανοί πρέσβεις καυτηριάζουν τις επιθέσεις στο άγαλμα του Τρούμαν

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 12:20

Ο νυν πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, φωτογραφήθηκε δίπλα στα πριονισμένα πόδια του ορειχάλκινου Τρούμαν και τουίταρε τη φωτογραφία στέλνοντας την εικόνα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και όχι μόνο.

Οι προκατοχοί του και λάτρεις της Ελλάδας και του πολιτισμού της, Ντέιβιντ Πιρς και Νίκολας Μπερνς, έκαναν retweet την εικόνα και τα σχόλια Πάιατ δίπλα στον «ταλαίπωρο» ανδριάντα που για πολλοστή φορά έγινε στόχος βανδαλισμού κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής πορείας στις 16 Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας.

O Nτέιβιντ Πιρς, που τοποθετήθηκε επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Αθήνα, από τον Μπαράκ Ομπάμα στις 21 Ιουνίου 2013 (και αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης τον Σεπτέμβριο του 2016), εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι παρά τις προσπάθειες αποκαθήλωσής του, το άγαλμα εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση του στη Βασ. Κωνσταντίνου, ενώ ο Νίκολας Μπερνς (πρεσβευτής στην ελληνική πρωτεύουσα από το 1997 έως το 2001) έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή, θέλοντας να αναδείξει το έντονο συμβολισμό που φέρει ο ανδριάντας του Χάρι Τρούμαν για την ελληνοαμερικανική συνεργασία.

Το Δόγμα Τρούμαν και το Σχέδιο Μάρσαλ ήταν ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, σημειώνει στο retweet της ανάρτησης Πάιατ ο Νίκολας Μπερνς και θυμάται το γκρέμισμα του αγάλματος από τη βάση του το 1999 και την άμεση αποκατάστασή του εν όψει της τότε επίσκεψης του προέδρου Κλίντον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...