263
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis | George Vitsaras / SOOC

Βενιζέλος: «Οι υπεύθυνοι του ευτελισμού της χώρας θα τιμωρηθούν»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2018, 20:32
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis
|George Vitsaras / SOOC

Βενιζέλος: «Οι υπεύθυνοι του ευτελισμού της χώρας θα τιμωρηθούν»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2018, 20:32

«Δεν είμαι εκδικητικός αλλά οι ένοχοι του ευτελισμού της χώρας θα τιμωρηθούν» σημείωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha.

Αναφερόμενος στη συζήτηση της Τετάρτης στη Βουλή για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπή για την υπόθεση Novartis, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι όλη η υπόθεση είναι μια σκευωρία κατά των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης.

«Για όλα τα στελέχη με τα οποία έχω συνεργαστεί σε κυβερνήσεις βάζω το χέρι μου στη φωτιά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος και επανέλαβε ότι το δικό του όνομα όπως επίσης και τα ονόματα του κ. Πικραμένου και του κ. Κουτρουμάνη δεν υπάρχουν πουθενά στο διαβιβαστικό του FBI.

«Τσουβάλιασαν περιόδους εκτίναξης και περικοπής της δαπάνης, προσωπικά αφαίρεσα 2,3 δις από τις φαρμακευτικές» επανέλαβε ο πρώην υπουργός και εκτίμησε ότι η επιτροπή που συστάθηκε δεν πρόκειται να κάνει τίποτα επί της ουσίας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάνε σε εκλογές σε συνθήκες ρήξης. Να μείνει η λάσπη σημείωσε και πρόσθεσε όμως ότι με αυτόν τον τρόπο αντί να χτίζουν την ενότητα διαμορφώνουν μια χώρα με αυξημένους κινδύνους».

«Με αυτά που κάνουν πλήττουν τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου» σημείωσε και τόνισε με έμφαση ότι κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, όχι μία αλλά πέντε φορές μίλησε για την «ανάμειξη της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης. Πρόκειται για σαφή σφετερισμό της ιδιότητας κυβερνητικού οργάνου που περιγράφεται από το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα για την εσχάτη προδοσία. Μιλάμε για την κατάλυση και αλλοίωση θεμελιωδών αρχών του πολιτεύματος, της διάκρισης των εξουσιών και του σεβασμού της Δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην ίδια συνέντευξη.