205
Εικόνα από βίντεο στο λογαριασμό οπαδών της Φενερμπαχτσέ | twitter.com

Συμπλοκές με τραυματίες μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Τούρκων στην Πόλη

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2017, 14:29
Εικόνα από βίντεο στο λογαριασμό οπαδών της Φενερμπαχτσέ
|twitter.com

Συμπλοκές με τραυματίες μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Τούρκων στην Πόλη

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2017, 14:29

Οπαδοί του Ολυμπιακού και Τούρκοι συγκρούστηκαν σε επεισόδια το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, όπου το βράδυ θα γίνει ο πρώτος ημιτελικός για το φάιναλ φορ της Euroleague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το επεισόδιο φέρεται να προκλήθηκε από οπαδούς της τουρκικής Φενερμπαχτσέ οι οποίοι προκάλεσαν εσκεμμένα τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Επιτέθηκαν σε περίπου 15, σύμφωνα  με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έλληνες φιλάθλους κεντρική οδό Ιστικλάλ Τζαντεσί, που ενώνει την πλατεία Ταξίμ με τον Βόσπορο.

Μάλιστα ένας Τούρκος άναψε καπνογόνο φωνάζοντας στα αγγλικά «Εδώ είναι Κωνσταντινούπολη!». Γρήγορα άλλοι 20 βγήκαν από τα μαγαζιά της περιοχής φωνάζοντας και αυτοί ρυθμικά «Istanbul, Istanbul». Ακολούθησε συμπλοκή με τους Ελληνες και τους Τούρκους να έρχονται στα χέρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άτομα, Ελληνες, τραυματίστηκαν. Ενας μαχαιρώθηκε στο πόδι, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Αμφότεροι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Πόλης, αλλά δεν βρίσκονταν σε κίνδυνο.

https://youtu.be/k_9Y09LBX8c

Πέντε Τούρκοι οπαδοί της Φενερμπαχτσέ συνελήφθησαν από αστυνομικούς. Πρόκειται για άτομα που είχαν ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη από το Μάλτεπε και δεν πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς της Φενέρ.

Λίγο μετά το περιστατικό φανατικοί οπαδοί της Φενέρ ανάρτησαν επιθετικά και υβριστικά μηνύματα κατά των οπαδών του Ολυμπιακού στα σόσιαλ μίντια, όπως «οι γρήγοροι Ελληνες στην Κωνσταντινούπολη!»

Η τουρκική αστυνομία δίνει μόνο οπαδική διάσταση και δεν σχετίζει το περιστατικό με τα ελληνοτουρκικά θέματα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...