245
Η βάρκα-πάπια μέσα στα κύματα | cnn.com

Τραγωδία στο Μιζούρι: Στους 17 οι νεκροί από την ανατροπή αμφίβιου οχήματος

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 08:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 207/07/2018, 15:30
Η βάρκα-πάπια μέσα στα κύματα
|cnn.com

Τραγωδία στο Μιζούρι: Στους 17 οι νεκροί από την ανατροπή αμφίβιου οχήματος

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 08:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 207/07/2018, 15:30

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, μεταξύ τους και παιδιά, πνίγηκαν όταν αμφίβιο όχημα ανατράπηκε και βυθίστηκε μέσα σε κακοκαιρία σε λίμνη στο Μιζούρι.

Εκφράζονται φόβοι και για άλλα πιθανά θύματα, ενώ δύτες συνεχίζουν τις έρευνές τους.

Στο όχημα, του είδους που αποκαλείται «βάρκα-πάπια» λόγω του σχήματός του και του χρώματός του, επέβαιναν 31 άνθρωποι, ανέφερε η αστυνομία την Πέμπτη. Επτά από τους επιβαίνοντες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο μετά το δυστύχημα στη Λίμνη Τέιμπλ Ροκ, κοντά στο Μπράνσον του Μιζούρι.

Το δυστύχημα σημειώθηκε μετά τις 19:00 την Πέμπτη (03:00 την Παρασκευή ώρα Ελλάδας), ενώ στην περιοχή είχαν εκδηλωθεί «από το πουθενά» σφοδρές καταιγίδες, ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της περιοχής μέσω Twitter.

Τα τελευταία τέσσερα πτώματα, από τα 17 συνολικά, ανασύρθηκαν από το εσωτερικό του βυθισμένου σκάφους σε βάθος 24 μέτρων, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανακοίνωση του σερίφη.

Βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα δείχνει τις βάρκες-πάπιες μέσα στα κύματα που σήκωνε η κακοκαιρία.

Μία από τις βάρκες κατάφερε να φτάσει στην ακτή, ωστόσο η άλλη παρασύρθηκε μακριά και τελικά γέμισε νερά με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

ridetheducks
«Βάρκα-πάπια» παρόμοια με αυτή που βυθίστηκε στο Μιζούρι (nj.com)

Η εταιρεία που φτιάχνει αυτά τα οχήματα, η Ride the Ducks International LLC, δέχθηκε το 2016 να καταβάλει πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων μετά τη σύγκρουση ενός από τα οχήματά της με λεωφορείο στο Σιάτλ, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε ξένοι φοιτητές.

Είχε ακόμη παραδεχθεί πως τα οχήματά της δεν πληρούν τους κανονισμούς των ΗΠΑ για τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...