209
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι | REUTERS/Grigory Dukor

Πρόσκληση Τραμπ στον Πούτιν για συνάντηση στην Ουάσινγκτον

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 07:54
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι
|REUTERS/Grigory Dukor

Πρόσκληση Τραμπ στον Πούτιν για συνάντηση στην Ουάσινγκτον

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 07:54

Μόλις τέσσερις ημέρες μετά την επεισοδιακή σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε οδηγίες στον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να προσκαλέσει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του προέδρου Σάρα Σάντερς που πρόσθεσε ότι οι σχετικές συνομιλίες είναι σε εξέλιξη.

Η ρωσική πλευρά δεν έχει αναφερθεί για την ώρα στο ενδεχόμενο δεύτερης συνάντησης των ηγετών.

Χθες Πέμπτη ο Τραμπ επανήλθε στα της συνάντησης του Ελσίνκι λέγοντας ότι ήταν «μεγάλη επιτυχία» εκτός από τα «ΜΜΕ των fake news», τα οποία αποκάλεσε ξανά «πραγματικό εχθρό του λαού».

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ κάλεσε τον Τραμπ να αναφερθεί στη συζήτηση που είχαν με τον πρόεδρο της Ρωσίας και κάλεσε τον Τραμπ να αποφύγει νέες κατ’ιδίαν συναντήσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει τι συνέβη στη συνάντηση.

Πάντως, όπως σημειώνει το BBC, η προετοιμασία της συνάντησης μάλλον αιφνιδίασε τον Επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Νταν Κόουτς, που πρόσθεσε ότι δεν έχει γνώση του τι ειπώθηκε στη κατ’ιδίαν συνάντηση Τραμπ και Πούτιν.

Λίγο νωρίτερα την Πέμπτη, ο Τραμπ είχε απορρίψει το αίτημα του Πούτιν να επιτραπεί στις ρωσικές αρχές να ανακρίνουν αμερικανούς πολίτες, σε αντάλλαγμα για την ανάκριση 12 Ρώσων, που κατηγορούνται για ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...