230
| YouTube / ΣΚΑΪ

Τουρκία: Οι ήρωες της ΕΜΑΚ σώζουν 9χρονη μέσα από τα συντρίμμια σπιτιού στο Χατάι – Βίντεο ντοκουμέντο

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2023, 22:13
|YouTube / ΣΚΑΪ

Τουρκία: Οι ήρωες της ΕΜΑΚ σώζουν 9χρονη μέσα από τα συντρίμμια σπιτιού στο Χατάι – Βίντεο ντοκουμέντο

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2023, 22:13

Ενα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφονται στιγμές από τις προσπάθειες που κατέβαλε η ΕΜΑΚ προκειμένου να διασώσει ένα 9χρονο κοριτσάκι μέσα από τα χαλάσματα κτιρίου στην επαρχία Χατάι, λίγο μετά το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Η πρώτη ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ, είχε φτάσει στο Χατάι λίγες ώρες μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που συγκλόνισαν τόσο την Τουρκία όσο και τη Συρία. Το κλιμάκιο επιχειρούσε σε δυο πολυκατοικίες, και είχε ήδη ανασύρει ένα 7χρονο κορίτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ο πατέρας της 9χρονης, που βρισκόταν σε διπλανή πολυκατοικία, τους τράβηξε για να σώσουν την κόρη του.

Οι διασώστες χρησιμοποίησαν ένα σφυρί, υδραυλικούς διαστολείς και κόφτες για να διασώσουν τη μικρή –ακριβώς από κάτω της βρίσκονταν η μητέρα της, νεκρή.

Το παιδί ήταν χωμένο μέχρι τη μέση μέσα στα συντρίμμια, ωστόσο ένα επίπλο είχε συγκρατήσει κάποια από τα φερτά υλικά και συντρίμμια με αποτέλεσμα η ίδια να σωθεί.

Από το ίδιο κτήριο ανασύρθηκε ζωντανός και ένας 50χρονος άνδρας.

Μετά τη διάσωση της κόρης του, ο πατέρας φιλούσε συγκινημένος τα χέρια τα μέλη της ΕΜΑΚ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από έξι ημέρες εξαντλητικής μάχης στο πλευρό των τούρκων συναδέλφων τους, έχοντας καταφέρει να απεγκλωβίσουν πέντε ανθρώπους εν ζωή, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, προσέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...