357
Ο Νίκος Γκάλης στην αγκαλιά του Παύλου Γιαννακόπουλου | Twitter

To συγκινητικό αντίο του Νίκου Γκάλη στον «πατέρα» Παύλο Γιαννακόπουλο [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2018, 18:42
Ο Νίκος Γκάλης στην αγκαλιά του Παύλου Γιαννακόπουλου
|Twitter

To συγκινητικό αντίο του Νίκου Γκάλη στον «πατέρα» Παύλο Γιαννακόπουλο [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2018, 18:42

Την ώρα που η φωτογραφία του Παύλου Γιαννακόπουλου έπαιρνε θέση για πάντα στα επίσημα του κλειστού του ΟΑΚΑ, λίγο πριν το τζάμπολ του τρίτου τελικού της Basket League (φωτογραφία κάτω), ο Νίκος Γκάλης αποχαιρετούσε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τον «πρόεδρο, φίλο και πατέρα» Παύλο.

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Νίκος Γκάλης (τον οποίο είχε φέρει στον Παναθηναϊκό ο Παύλος Γιαννακόπουλος το 1992) αποχαιρετά τον Παύλο που γνώρισε ως πρόεδρο, τον έκανε φίλο και τον ένιωθε πατέρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Αγαπούσε την ομάδα του όσο κανείς και κρατούσε τον λόγο του όσο λίγοι. Θα λείψει σ’ εμένα, όπως και σε ολόκληρο τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ», καταλήγει στο συγκινητικό του αντίο ο μεγάλος Νίκος Γκάλης.

Ο Παναθηναϊκός είχε ξαναπροσπαθήσει να εντάξει στο δυνάμικό του τον Νίκο Γκάλη το 1979,  το 1992 όμως οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι ήταν αποφασισμένοι να πείσουν τον μεγάλο σταρ να αφήσει τη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι είπαν ότι του πρόσφεραν 650 εκατομμύρια δραχμές για τρία χρόνια, κατά άλλους το ποσό έφτασε ακόμα και τα 800 εκατομμύρια, την ώρα που ο Ολυμπιακός του Γιάννη Ιωαννίδη πρόσφερε 350 εκατ. για διετές συμβόλαιο και ο Ηρακλής 450 εκατ.  για τριετές.

Τις διαπραγματεύσεις ανέλαβε κατά αποκλειστικότητα ο ίδιος ο Παύλος Γιαννακόπουλος  και στις 13 Ιουλίου σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ανέβηκε στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής και το ίδιο βράδυ δείπνησε σε ψαροταβέρνα της περιοχής με τον Νίκο Γκάλη και τον Γιώργο Ραμπότα. Τίποτα πια δεν θα μπορούσε να χαλάσει τη συμφωνία.

Ο Γκάλης φέρεται να περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή μια κίνηση καλής θέλησης από τον Αρη, τελικά όμως στη μία μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουλίου έφθασε στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, ταξιδεύοντας μάλιστα με άλλο όνομα -όπως έχει μείνει να λέγεται στην ανέκδοτη ιστορία της καθόδου του για να φορέσει τη φανέλα με το Τριφύλλι- προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός από τους δημοσιογράφους.

Στις 15 Ιουλίου, ο Παύλος Γιαννακόπουλος μαζί με τον αδελφό του, Θανάση, παρουσίαζαν σε συνέντευξη Τύπου τον Νίκο Γκάλη.

agkalies1 (1)1_1

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...