525
O Γιώργος Παπανικολάου στις δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση το βράδυ της μεγάλης νίκης στη Γλυφάδα | YouTube/ERT

Το… σταλινικό ποσοστό του «γαλάζιου» Παπανικολάου στη Γλυφάδα – Τα άλλα απίστευτα ρεκόρ

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2023, 10:28
O Γιώργος Παπανικολάου στις δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση το βράδυ της μεγάλης νίκης στη Γλυφάδα
|YouTube/ERT

Το… σταλινικό ποσοστό του «γαλάζιου» Παπανικολάου στη Γλυφάδα – Τα άλλα απίστευτα ρεκόρ

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2023, 10:28

Ο Γιώργος Παπανικολάου, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και για αντικαταστάτη του Γιώργου Πατούλη όταν χρειάστηκε η ΝΔ να βρει άλλον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής μέσα στο καλοκαίρι, επανεξελέγη δήμαρχος Γλυφάδας με… σταλινικά ποσοστά: 83,75%, ενώ ο δεύτερος, ο Στάθης Γεωργούλας που κατέβηκε με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ πήρε… 7,52%.

«Η τιμή αυτή είναι μοναδική για όλους μας και από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια για ακόμη περισσότερη δουλειά. Τα καλύτερα είναι μπροστά για την Γλυφάδα», δήλωσε αρχικά στην ΕΡΤ ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα και αν ένα τέτοιο ποσοστό προέρχεται μόνο από νεοδημοκράτες ψηφοφόρους, απάντησε: «Την πόλη μας να αγαπάμε πάρα πολύ. Και ξέρετε, αυτό είναι που μας ενώνει πέρα από κόμματα, χρώματα. Αυτό που μας ενώνει όλους είναι οι λύσεις στα προβλήματα και η ταύτιση με τους αγωνίες των συμπολιτών μας. Ελπίζουμε όλα αυτά τα χρόνια μάλλον κάτι πήγε καλά γι’ αυτό. Γι’ αυτό είχαμε και αυτή την ανταπόκριση σήμερα και επαναλαμβάνω η δέσμευσή μας είναι τα καλύτερα είναι μπροστά».

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους της επιτυχίας του κ. Παπανικολάου, αξίζει να ειπωθεί ότι τον Μάιο του 2019 είχε κερδίσει τον Δήμο Γλυφάδας με 79,01%, δηλαδή αύξησε τα ποσοστά του (χάρη και στη μικρότερη συμμετοχή των εκλογέων).

Το πανελλήνιο ρεκόρ ωστόσο, το κατέγραψε ο Εμμανουήλ Καρράς, ο οποίος επανεξελέγη δήμαρχος Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική με ποσοστό 90,21%.

Στην Εορδαία Κοζάνης, ο Παναγιώτης Πλακεντάς επανεξελέγη δήμαρχος με 86,49% και στον Βιάννο στο Ηράκλειο, ο Παύλος Μπαριτάκης κέρδισε τη δημαρχία με 86,12%.

Βέβαια, υπήρξαν και… καλύτερα ποσοστά –σε δήμους όπου υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος δήμαρχος.

Απόλυτη υπήρξε η κυριαρχία τους για τους δημάρχους: Αντιπάρου, Αναστάσιο Φαρούτο, Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Κωνσταντίνο Βρατσάνο, Ιητών, Γκίκα Γκίκα, Λειψών, Φώτη Μάγγο, Σικίνου, Βασίλειο Μαράκη και Τοπείρου, Θωμά Μίχογλου.

 

Το φαινόμενο Παχατουρίδης

Ξεχωριστό ενδιαφέρον η περίπτωση του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι, τον δεύτερο πολυπληθέστερο Δήμο της Αττικής.

Ο κ. Παχατουρίδης κατάφερε να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 78%, και αυτή θα είναι η έκτη θητεία του.

Ο συγκεκριμένος αιρετός είναι ένα φαινόμενο: έχει καταφέρει να επανεκλεγεί σε έξι συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ανεβάζοντας συνεχώς το εκλογικό ποσοστό του.

♦ 2002 για 1η φορά εξελέγη Δήμαρχος Περιστερίου.

♦ 2006 για 2η φορά επανεκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό ρεκόρ, για τους τέσσερις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, 47%.

♦ 2010 για 3η φορά ανέβασε την πρώτη Κυριακή το εκλογικό του ποσοστό σε 50%, κατακτώντας και τότε την πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο.

♦ 2014 για 4η φορά, κατάφερε ένα ακόμη εκλογικό θρίαμβο με ποσοστό 62% από την πρώτη Κυριακή.

♦ 2019 για 5η φορά και τότε κατέγραψε εκλογικό ρεκόρ από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 74%!

♦  2023 για έκτη φορά με 78%!

«Είναι κάτι μοναδικό αυτό που έγινε σήμερα στην πόλη. Δεν έχει ξαναγίνει. Έξι συνεχόμενες θητείες και κάθε τετραετία με μεγαλύτερο ποσοστό. Όπως μας ξέρετε όλα αυτά τα χρόνια έτσι θα συνεχίσουμε. Από καρδιάς σας ευχαριστώ πολύ. Η δουλειά συνεχίζεται όπως όλα αυτά τα χρόνια. Ζούμε όλοι ένα μοναδικό γεγονός για την πόλη του Περιστερίου. Την πόλη όλων μας», είναι όσα μεταξύ άλλων είπε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης στον κόσμο που τον αποθέωνε λίγες ώρες μετά τα αποτελέσματα των εκλογών», δήλωσε ο κ. Παχατουρίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...