280
Ο κορυδαλλός Galerida cristata ενοχλείται από τις επιδόσεις κάποιων βέλγων γυμνιστών στους παραλιακούς αμμόλοφους | en.wikipedia.org

Το πουλάκι που ενοχλείται από τους θερμόαιμους γυμνιστές

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2018, 08:40
Ο κορυδαλλός Galerida cristata ενοχλείται από τις επιδόσεις κάποιων βέλγων γυμνιστών στους παραλιακούς αμμόλοφους
|en.wikipedia.org

Το πουλάκι που ενοχλείται από τους θερμόαιμους γυμνιστές

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2018, 08:40

Ολα υπάρχουν εκεί: η παραλία, οι αμμόλοφοι, οι γυμνιστές, τα σπάνια πουλιά (με τα τσίου τσίου τους). Ωστόσο αυτά τα ειδυλλιακά σπαράγματα της θερινής ευτυχίας δεν συνταιριάζονται εύκολα – στο Βέλγιο τουλάχιστον.

Το γιατί μας το εξηγεί -κατά το δυνατόν- ο Guardian.

Η δεύτερη παραλία γυμνιστών στο Βέλγιο, κοντά στην περιοχή Βεστβέντε, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα νοτίως της Οστάνδης, δεν θα ανοίξει ποτέ για τους φίλους του εν λόγω «σπορ». Διότι η φλαμανδική εταιρεία άγριας φύσης μπλόκαρε τη σχετική αίτηση της ομοσπονδίας γυμνιστών, προβάλλοντας τα δικαιώματα των σπανίων πτηνών της αγρίας τοπικής πανίδος. Το σκεπτικό της εδραίο: τυχόν σεξουαλική δραστηριότητα των διπόδων στους αμμόλοφους θα διαταράξει την ηρεμία των σπανίων πτηνών, ειδικά ενός τοπικού είδους κορυδαλλού – κορυδαλλού με λοφίο το οποίο εγείρεται όταν το πτηνό διεγείρεται και ερωτοτροπεί. (Και αυτό… δίποδο είναι.)

H εταιρεία λοιπόν πληροφόρησε τον υπουργό Περιβάλλοντος ότι το πουλί με τον υπερήφανο φτερωτό θύσανο επί της κεφαλής του, έτσι και ταραχθεί, θα εγκαταλείψει την περιοχή. Αλλά και ότι οι αμμόλοφοι οι ίδιοι θα ταλαιπωρηθούν από τη «δραστηριότητα» που θα υποστούν.

Μία πρόταση ανέγερσης φράκτη πέριξ των αμμόλοφων και της περιοχής αναπαραγωγής των κορυδαλλών δεν περπάτησε. Αφού οι φράχτες κρίθηκε ότι δεν συνιστούν ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον ζήλο κάποιων γυμνιστών.

Αλλά και στην πλευρά των γυμνιστών το θέμα προκάλεσε τριβές: ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους τόνισε ότι τα μέλη της ενοχλούνται από ορισμένες συμπεριφορές ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι είναι γυμνιστές, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των 8.200 μελών θεωρεί ιδανική την τοποθεσία για δημιουργία μιας δεύτερης παραλίας γυμνιστών, η οποία είναι τόσο αναγκαία για τους βέλγους εραστές της αδαμιαίας περιβολής, αφού στην πρώτη παραλία του Βεστβέντε επικρατεί αδιάκριτος συνωστισμός και γίνεται κυριολεκτικώς το… «πατείς με, πατώ σε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...