278
Η εικόνα των αυτοκινήτων κάτω από ηλιακά πάνελ στα πάρκινγκ θα είναι στο κοντινό μέλλον πολύ συνηθισμένη | Shutterstock

Το νέο «πράσινο» όνειρο του Μακρόν: Φωτοβολταϊκά στα πάρκινγκ

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2022, 13:03
Η εικόνα των αυτοκινήτων κάτω από ηλιακά πάνελ στα πάρκινγκ θα είναι στο κοντινό μέλλον πολύ συνηθισμένη
|Shutterstock

Το νέο «πράσινο» όνειρο του Μακρόν: Φωτοβολταϊκά στα πάρκινγκ

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2022, 13:03

Ναι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά τι κάνεις όταν το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ακριβό λόγω φυσικού αερίου; Στρέφεσαι στον Ηλιο. Αυτό είναι το δόγμα της γαλλικής κυβέρνησης, καθώς ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στηρίζει ένα φιλόδοξο σχέδιο χρήσης φιλικών στο περιβάλλον συστημάτων παραγωγής ενέργειας, στο πλαίσιο του οποίου είναι και η προώθηση της χρήσης ηλεκτρικών ΙΧ.

Υπό αυτό το πρίσμα και για αυτόν τον σκοπό αποφασίστηκε η υποχρεωτική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα μεγάλα πάρκινγκ του Παρισιού και των άλλων αστικών κέντρων της χώρας.

Η γαλλική εθνοσυνέλευση ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο όλα τα υπάρχοντα μεγάλα πάρκινγκ, καθώς και αυτά που θα δημιουργούνται από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον 80 θέσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία θα μπορούν να φορτίζονται από τον φωτοβολταϊκό εξοπλισμό (ηλιακά πάνελ) που θα είναι υποχρεωτικά εγκατεστημένος σε εκείνα τα σημεία.

Οπως ανέφερε ο Guardian, οι ιδιοκτήτες πάρκινγκ με χωρητικότητα 80-400 οχημάτων έχουν στη διάθεσή τους πέντε έτη για να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, ενώ οι ιδιοκτήτες πάρκινγκ άνω των 400 θέσεων έχουν στη διάθεσή τους μόλις τρία χρόνια –μάλιστα, αυτοί οι μεγάλοι χώροι θα πρέπει να έχουν φωτοβολταϊκή κάλυψη κατ’ ελάχιστον στο 50% της χωρητικότητάς τους!

Η αρχική σκέψη ήταν η απόφαση αυτή να αφορά μόνο πάρκινγκ μεγαλύτερα των 2.500 τ.μ., αλλά τελικά αποφασίστηκε το μέτρο να ισχύσει και σε μικρότερους χώρους στάθμευσης.

Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε πάρκινγκ έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος. Μάλιστα στην Κορσική έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκινγκ αυτοκινήτου, εξ ολοκλήρου ηλιακής ενέργειας.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση Μακρόν έχει αποφασίσει να αφήσει σε δεύτερο πλάνο τα σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια και ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο τη στήριξη στη γαλλική βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...