227
Σουηδοί αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή σε διαμαρτυρία για την καύση κορανίου στη Στοκχόλμη | EPA/STEFAN JERREVANG

Το Λονδίνο προειδοποιεί για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σουηδία

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2023, 10:25
Σουηδοί αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή σε διαμαρτυρία για την καύση κορανίου στη Στοκχόλμη
|EPA/STEFAN JERREVANG

Το Λονδίνο προειδοποιεί για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σουηδία

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2023, 10:25

Η βρετανική κυβέρνηση προειδοποίησε την Κυριακή τους πολίτες της χώρας που επισκέπτονται τη Σουηδία για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη σκανδιναβική χώρα.

Το επίπεδο του συναγερμού αυξήθηκε μετά τις πρόσφατες καύσεις και βεβηλώσεις αντιτύπων του Κορανίου, που προκάλεσαν οργή στον μουσουλμανικό κόσμο.

Σε επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία του, το Φόρεϊν Οφις επισήμανε ότι οι σουηδικές αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν επιθέσεις και συνέλαβαν υπόπτους.

«Πρέπει να επαγρυπνείτε το τρέχον διάστημα», σημείωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας πως «τρομοκράτες είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να διαπράξουν επιθέσεις στη Σουηδία», βάζοντας στο στόχαστρο ιδίως τοποθεσίες όπου συχνάζουν τουρίστες.

Σε ανακοίνωσή του μετά την επικαιροποιημένη οδηγία του βρετανικού ΥΠΕΞ, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας, Χένρικ Λάντερχολμ, επιβεβαίωσε το αυξημένο επίπεδο απειλής για τη χώρα μετά τις καύσεις αντιτύπων του Κορανίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καράτσι του Πακιστάν εναντίον της Σουηδίας για την καύση του Κορανίου – EPA

Εξήγησε πως η εισβολή στη σουηδική πρεσβεία στο Ιράκ στις 19 Ιουλίου, η απόπειρα επίθεσης στη σουηδική πρεσβεία στον Λίβανο στις 9 Αυγούστου και η επίθεση με όπλο εναντίον υπαλλήλου σουηδικού προξενείου στην Τουρκία την 1η Αυγούστου τεκμηριώνουν την εκτίμηση.

Η διπλωματία των ΗΠΑ προειδοποίησε τους αμερικανούς πολίτες για το ίδιο θέμα στην πιο πρόσφατη ταξιδιωτική οδηγία της, τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...