158
Παύλος Πολάκης και Γιάννης Στουρνάρας |

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ζητά ο εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 19:43
Παύλος Πολάκης και Γιάννης Στουρνάρας
|

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ζητά ο εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 19:43

Την άρση της ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ζητά ο εισαγγελέας που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την «παράνομη καταγραφή» της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάζει στη Βουλή τη δικογραφία για την υπόθεση, με τα στοιχεία που συνέλεξε στο πλαίσιο ποινικής έρευνας. Το Σώμα θα αποφασίσει εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του αναπληρωτή υπουργού για το κακούργημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα το συγκεκριμένο αδίκημα μετατρέπεται σε πλημμέλημα, γεγονός που σημαίνει πως αν διωχθεί για κακούργημα ο κ. Πολάκης, όταν ψηφιστεί ο νέος κώδικας και η διάταξη μείνει ίδια, όπως εχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, τότε το αδίκημα θα μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε στον εισαγγελέα πως ο κ. Πολάκης κατέγραψε την συνομιλία που είχαν. Ο κ. Πολάκης το αρνείται και ισχυρίζεται πως η επίμαχη συνομιλία ήταν μεταφορά του διαλόγου που είχε με τον κ. Σουρνάρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...