871
Reuters και ΑP ενημέρωσαν τους συνδρομητές τους: «Βγάλτε αυτή τη φωτογραφία από τα συστήματά σας» | Creative Protagon

Τι τρέχει με την Κέιτ; Η «πειραγμένη» φωτογραφία φουντώνει τα σενάρια

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2024, 12:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/03/2024, 12:45
Reuters και ΑP ενημέρωσαν τους συνδρομητές τους: «Βγάλτε αυτή τη φωτογραφία από τα συστήματά σας»
|Creative Protagon

Τι τρέχει με την Κέιτ; Η «πειραγμένη» φωτογραφία φουντώνει τα σενάρια

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2024, 12:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/03/2024, 12:45

Η εξαφανισμένη επί δύο μήνες από τη δημόσια θέα πριγκίπισσα της Ουαλίας αποφάσισε να εμφανιστεί, μέσω μιας φωτογραφίας που δημοσίευσε στα social media. Η φωτογραφία, στην οποία τη βλέπουμε μαζί με τα παιδιά της, δημοσιεύθηκε με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας και είχε προφανώς στόχο να «απαντήσει» στα ερωτήματα, τα δημοσιεύματα και τις φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό σχετικά με την υγεία της.

Τελικά, η φωτογραφία κατάφερε ακριβώς το αντίθετο, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε ένα σημείο της υπήρχε εμφανής αλλοίωση, που αποδίδεται σε επεξεργασία. Συγκεκριμένα, το αριστερό μανίκι της Κέιτ, στο σημείο που το χέρι της αγκαλιάζει την πριγκίπισσα Σάρλοτ, είναι άτσαλα «πειραγμένο». Μια ημέρα μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας, όλα τα μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων στον κόσμο απέσυραν τη φωτογραφία, δημοσιεύοντας μια προειδοποίηση ότι (η φωτογραφία) δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται.

Μια δήλωση που εστάλη από το Associated Press έγραφε: «Ύστερα από πιο προσεκτική εξέταση, φαίνεται ότι η πηγή έχει αλλοιώσει την εικόνα». Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανακοίνωσε σε 25 εκατομμύρια ακολούθους του στο X/Twitter: «Διαγράφουμε μια ανάρτηση που περιέχει μια εικόνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας».

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μια επίσημη φωτογραφία της βασιλικής οικογένειας αποσύρεται από τα διεθνή ΜΜΕ.

Η φωτογραφία, σύμφωνα με το Μπάκιγχαμ, τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Ουίλιαμ, στο παλάτι του Ουίνδσορ, όπου η Κέιτ αναρρώνει έπειτα από επέμβαση στην κοιλιά στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Τα ανάκτορα έχουν αρνηθεί να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για την επέμβαση, γεγονός που έκανε τις φήμες να φουντώσουν.

Και τώρα ήρθε η φωτογραφία να περιπλέξει τα πράγματα. Για κάποιους είναι πασιφανές ότι κάτι δεν πάει καλά συνολικά με τη φωτογραφία, καθώς πέρα από την υπόθεση με το μανίκι, παρατηρούν ότι τα δέντρα πίσω από την Κέιτ και τα παιδιά είναι γεμάτα φύλλα, κάτι που δεν δικαιολογείται από την εποχή στη Βρετανία.

«Εγώ την πείραξα», λέει τώρα η πριγκίπισσα

Μετά από όλη τη φασαρία, θέση αναγκάστηκε να πάρει η ίδια η Κέιτ, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο X, όπου έγραψε ότι πρόκειται για ερασιτεχνική φωτογραφία και ότι η ίδια, όπως όλοι οι ερασιτέχνες φωτογράφοι, καμιά φορά «πειραματίζεται» με τα εργαλεία επεξεργασίας εικόνων…

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εμφανίστηκε μάλιστα απολογητική, ζητώντας συγγνώμη «για το μπέρδεμα».

Ο δρ Χένρι Φαρίντ, καθηγητής Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, είπε στην Telegraph ότι η «ανωμαλία» στο μανίκι μοιάζει με «κακή δουλειά στο Photoshop». «Ξέρω ότι μιλάμε πολύ για την Τεχνητή Νοημοσύνη τον τελευταίο καιρό, αλλά είναι ακόμα δυνατό να χρησιμοποιηθούν παραδοσιακά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών», πρόσθεσε.

«Εκείνο που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία εδώ είναι η πιθανότητα η Κέιτ να μην ήταν καν σε αυτή τη φωτογραφία και να έχει εισαχθεί ψηφιακά. Αυτό θα ήταν μια δραματική χειραγώγηση».

Η προηγούμενη φωτογραφία της Κέιτ που κυκλοφόρησε –και μοναδική από τον περασμένη Ιανουάριο, ήταν μια παπαρατσική λήψη που δείχνει την πριγκίπισσα μέσα σε ένα αυτοκίνητο, μαζί με τη μητέρα της. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε από το αμερικανικό δίκτυο TMZ, αλλά ο βρετανικός Τυπος αρνήθηκε να τη δημοσιεύσει, σεβόμενος την επιθυμία της πριγκίπισσας να διατηρήσει την ιδιωτικότητά της.

Τα βρετανικά ΜΜΕ έχουν περιέλθει σε αμηχανία αναφορικά με το πώς να χειριστούν το ζήτημα της πριγκίπισσας, γεγονός που έγινε φανερό και με την υπόθεση της φωτογραφίας. Το Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τη φωτογραφία, γεγονός που τροφοδότησε περαιτέρω την αμηχανία αυτή, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Κέιτ ήταν ανήμερα τα Χριστούγεννα, στο Σάντριχαμ, την εξοχική κατοικία της βασιλικής οικογένειας, όπου παρακολούθησε τη λειτουργία με την οικογένειά της. Λίγες μέρες αργότερα μπήκε σε κλινική, στο Μέριλμπον του Λονδίνου, όπου υποτίθεται ότι παρέμεινε επί 13 ημέρες, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Κανείς δεν την είδε να φεύγει από την κλινική στις 29 Ιανουαρίου, την ημέρα που υποτίθεται ότι πήρε εξιτήριο. Κανείς δεν είδε ποτέ τον Ουίλιαμ ή τα παιδιά της να μπαίνουν στην κλινική για να την επισκεφθούν.

Ο Κάρολος Γ’, αντιθέτως, φωτογραφήθηκε κατά το εξιτήριό του από το ίδιο νοσοκομείο, ύστερα από νοσηλεία για διόγκωση προστάτη. Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε καρκίνο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ανακοίνωσε αργότερα το Μπάκιγχαμ, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τι είδους καρκίνος είναι. Αν και ανέστειλε τις δημόσιες εμφανίσεις του για να υποβληθεί σε εβδομαδιαία θεραπεία, ο Κάρολος συνέχισε να εργάζεται. Φωτογραφήθηκε καθώς είχε την εβδομαδιαία συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και μιλώντας μέσω βίντεο με τον Πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Τα ερωτήματα για την υγεία της Κέιτ επανήλθαν την περασμένη εβδομάδα με την παπαρατσική φωτογραφία η οποία προκάλεσε συζητήσεις στα social media για το αν ήταν στην πραγματικότητα εκείνη. Υπήρξε επίσης σύγχυση σχετικά με μια ανακοίνωση του βρετανικού στρατού ότι η Κέιτ επρόκειτο να παρευρεθεί στο Trooping the Color, μια στρατιωτική τελετή, τον Ιούνιο. Επειτα από παρέμβαση του Παλατιού, ο στρατός απέσυρε την ανακοίνωση από τον ιστότοπο.

Το Παλάτι δείχνει να μη γνωρίζει ακόμη πώς να χειριστεί την υπόθεση και σταμάτησε να ενημερώνει τους δημοσιογράφους με τη συνήθη ανακοίνωση ότι «η υγεία της πριγκίπισσας πηγαίνει πολύ καλά». Αντ’ αυτού, συνέχισε να τονίζει ότι η πριγκίπισσα επιθυμεί η κατάστασή της να παραμείνει ιδιωτική.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...