333
Τι να λέει άραγε ο Αριστείδης Μπαλτάς στα προσφυγόπουλα, στη σκιά της Ακρόπολης; | Κώστας Μπαλτάς, Ιntime News

Ο Μπαλτάς ξεναγός προσφύγων στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2016, 14:40
Τι να λέει άραγε ο Αριστείδης Μπαλτάς στα προσφυγόπουλα, στη σκιά της Ακρόπολης;
|Κώστας Μπαλτάς, Ιntime News

Ο Μπαλτάς ξεναγός προσφύγων στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2016, 14:40

Με ιδανικό καιρό, ο Αριστείδης Μπαλτάς υποδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου περίπου εκατό πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Σχιστό και στον Ελαιώνα, προκειμένου μαζί να τιμήσουν την «Ημέρα της Ευρώπης». Ο υπουργός Πολιτισμού φωτογραφήθηκε πολλές φορές με τους πρόσφυγες, κυρίως με τα παιδιά, ενώ οι ξεναγοί περίμεναν να πράξουν το έργο τους και να μιλήσουν στους μεγάλους αλλά και στα παιδιά μέσα από αφηγήσεις σαν παραμύθια για την ιστορία της Ακρόπολης.

146814
Ενα σέλφι, με αγάπη από την Αθήνα

Στις δηλώσεις του ο Αριστείδης Μπαλτάς συνέδεσε την καταστροφή της Παλμύρας με το γεγονός πως η Ακρόπολη δεν είναι ακέραιο μνημείο. Ποντάροντας σε συμβολισμούς, συνέδεσε αυτό που συμβαίνει τώρα στη Συρία με την αρπαγή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Επιχείρησε λοιπόν να θέσει ξανά ψηλά το θέμα του επαναπατρισμού των Γλυπτών –την ίδια μέρα που σχετικές δηλώσεις του φιλοξενούνται στην εφημέριδα Guardian.

Mιλώντας στις κάμερες, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε η Ευρώπη να ξαναβρεί τις ιδρυτικές αξίες της: δημοκρατία, ανοχή, αναγνώριση του άλλου χωρίς διακρίσεις φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού» δήλωσε, για να προσθέσει «υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες εδώ όχι μόνο για να τους δείξουμε τους δικούς μας αρχαιολογικούς θησαυρούς και την κληρονομιά μας αλλά και να για τους δείξουμε ότι είναι και δικά τους». Ο υπουργός Πολτισιμού αναφέρθηκε στην καταστροφή της Παλμύρας και στην αρχαιοκαπηλία λέγοντας «ούτε ο Παρθενώνας είναι ακέραιο μνημείο από αυτή την άποψη».

146819
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη προσφύγων στην Ακρόπολη στο πλαίσιο δράσης που οργάνωσε ο υπουργός Πολιτισμού

Πάντως αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο υπουργός δεν έμεινε καθ’ όλη της διάρκεια της επίσκεψης στην Ακρόπολη, αλλά μετά από τις δηλώσεις και τις φωτογραφίες, και αφού αντάλλαξε λίγα λόγια με τους πρόσφυγες αποχώρησε. Πηγές αναφέρουν πως έσπευσε στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου τον περίμενε άλλη ομάδα προσφύγων…

146846
Στις δηλώσεις του ο Αριστείδης Μπαλτάς συνέδεσε την Παλμύρα με την Ακρόπολη. Εδώ, αποκαμωμένοι πρόσφυγες στο περιθώριο της επίσκεψης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...