980
Τσίπρας, Καμμένος, Ανδρέας Παπανδρέου, συνδέονται με έναν περίεργο τρόπο σε αυτήν την ιστορία | SOOC/CreativeProtagon

Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Καμμένος για τον Ανδρέα και τη 17Ν;

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2018, 14:06
Τσίπρας, Καμμένος, Ανδρέας Παπανδρέου, συνδέονται με έναν περίεργο τρόπο σε αυτήν την ιστορία
|SOOC/CreativeProtagon

Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Καμμένος για τον Ανδρέα και τη 17Ν;

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2018, 14:06

Ολα ξεκίνησαν από τη γνωστή πια φράση του Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος σε μια αποστροφή του λόγου του το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στην επιχειρηματολογία της ΝΔ που συνδέει το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ με τη στοχοποίηση του σταθμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, θυμήθηκε ότι κάποιοι «ακραίοι της ΝΔ» συνέδεαν τον Ανδρέα Παπανδρέου με τη 17Ν –«είχαμε να ακούσουμε τέτοια ακραία και άθλια κατηγορία, από τότε που πάλι κάποιοι ακραίοι της ΝΔ κατηγορούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη», είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας σε μια παράλληλη προσπάθεια να εμφανιστεί ως υπερασπιστής του αείμνηστου ιδρυτή της ΝΔ.

Οι αντιδράσεις υπήρξαν άμεσες και από πολλές κατευθύνσεις.

Διότι πολλοί υπενθύμισαν στον κ. Τσίπρα ότι αυτός ο «ακραίος της ΝΔ» δεν ήταν άλλος από τον αγαπημένο συγκυβερνήτη του, τον Πάνο Καμμένο!

Του το φώναξαν στη Βουλή, του το υπενθύμισε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του –«το πιστόλι που χρησιμοποίησε η δεξιά για να χτυπήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και να τον συνδέσει με τη 17Ν, σήμερα, το έχει ο κ Τσιπρας στο δικό του θηκαρι και λέγεται Πάνος Καμμενος»– του το έγραψε και στο Τwitter ο Πάρις Κουκουλόπουλος πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Την Τετάρτη ακολούθησε και η ΝΔ με μια ανακοίνωση στην οποία η Πειραιώς είχε προφανώς αλιεύσει ό,τι μπορούσε να βρει στο Διαδίκτυο για το περιβόητο πλέον –αλλά και χαμένο στον χρόνο– βιβλίο του κ. Καμμένου, το «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη», (εκδ. Ελληνική Ευρωεκδοτική, 1992):

«Οι γκάφες του κ. Τσίπρα δεν έχουν τελειωμό. Αναφέρθηκε χθες σε “ακραίους της ΝΔ” χωρίς να ξέρει ότι μιλάει για τον αγαπημένο του συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο. Επειδή προφανώς ο πρωθυπουργός δεν έχει διαβάσει το βιβλίο του “Τρομοκρατία, Θεωρία και Πράξη”, τού θυμίζουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα. Τώρα που έρχονται γιορτές ελπίζουμε να βρει το χρόνο να διεισδύσει στον πνευματικό κόσμο του Πάνου του Καμμένου.

“Μήτρα της τρομοκρατίας θεωρείται η Νέα Ελλαδική Αριστερά την οποία συγκρότησαν διάφορες μικρές ομάδες εγχώριων σπουδαστών και διανοούμενων του εξωτερικού από τα τέλη της δεκαετίας του 1960”.

“Μια εξ αυτών, το Κίνημα της 20ης Οκτώβρη, έχει ιδρυτικό μέλος τον Νίκο Μανιό. Τα κοινά χαρακτηριστικά όλων αυτών των οργανώσεων ήταν μεταξύ άλλων η άποψη πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν αμέσως βίαια ένοπλα μέσα και η κοινωνική ανατροπή με στόχο την άμεση, όχι απώτερη, επιβολή ενός αυτόνομου, αντιγραφειοκρατικού σοσιαλιστικού καθεστώτος”.

“Οι τρομολάτρες συμπαθούντες προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, διότι μιλούν για ένοπλη λαϊκή βία, αλλά δεν είναι καθόλου λαϊκή. {…} Δεν πρόκειται για επαναστατικό, αλλά για δολοφονικό αγώνα”.

Ποιους κατονομάζει ο κ. Καμμένος ως “τρομολάτρες συμπαθούντες”; Μεταξύ άλλων την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό και τη σύζυγό του Μαργαρίτα Γιαραλή, τον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο και την πρώην σύζυγό του Λίνα Αλεξίου, και τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση».

Ο ίδιος ο κ. Καμμένος βέβαια, λίγο αφότου διατύπωσε τον συγκεκριμένο ισχυρισμό ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, είχε σπεύσει να υποστηρίξει ότι ουδέποτε είχε συνδέσει τον Ανδρέα Παπανδρέου με τη 17Ν.

Είναι όμως έτσι; Η αλήθεια είναι ότι το βιβλίο του κ. Καμμένου έχει αποκτήσει μυθολογικές διαστάσεις. Αντίτυπα δεν κυκλοφορούν και είναι πια και πανάκριβο στο διαδικτυακό εμπόριο (φτάνει, αν δεν ξεπερνά τα 70 ευρώ). Ο ίδιος ο συγγραφέας αρνείται ότι είχε γράψει κάτι επιλήψιμο για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Μια όμως διαφορετική περιγραφή για το τι πραγματικά υποστήριζε και έγραφε για τον Ανδρέα και τη 17Ν ο κ. Καμμένος, όταν έκανε το ξεκίνημά του ως όντως ακραίος της Νέας Δημοκρατίας στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είχε δώσει μέσω της στήλης του στα «Νέα» τον Σεπτέμβριο του 2017 ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος:

«Καμ(μ)ένος από… μικρός

Πίσω από τον Άι Γιώργη τον Καρύκη (Καρύτση όπως είναι γνωστό), στο κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά στα γραφεία του παλιού ΔΟΛ βρισκόταν ένα καφενείο. Κάθε μεσημέρι συγκεντρώνονταν σε αυτό δημοσιογράφοι από το συγκρότημα και την κοντινή Ελευθεροτυπία για να πιουν κανένα ουζάκι, να παίξουν καμία ξερή κανένα τάβλι ή ό, τι άλλο τέλος πάντως παίζεται με ζάρια και να πάρουν ένα ελαφρύ γεύμα, προτού επιστρέψουν στη δουλειά. ένα μεσημέρι του ’93 εμφανίστηκε στο καφενείο ένας στρουμπουλός νέος πολιτικός- τον είχε φέρει μαζί του ο συνάδελφος και φίλος, αθλητικός συντάκτης τότε των «ΝΕΩΝ» Τάσος Μπούρας.

-Από εδώ ο Πάνος ο Καμμένος, βουλευτής, τον ανήγγειλε και ο ευγενής(!) νέος άρχισε να χαιρετάει έναν έναν τους παρευρισκομένους, ορισμένοι εκ των οποίων, όπως ο μακαρίτης Νίκος Κακαουνάκης, τον αντιμετώπισαν με θυμηδία γιατί είχε αρχίσει να εξαπλώνεται η φήμη του παλικαριού ως σκληρού δεξιού και ανθρώπου της οικογένειας Μητσοτάκη, με την οποία ο Νίκος ήταν σε καθημερινό πόλεμο. 

-Κάποια στιγμή ο νεαρός Καμμένος έφτασε και στον Γιώργο Οικονομέα, τον γνωστό δημοσιογράφο του Mega.

– Με ξέρεις εμένα;

– Όχι, απάντησε μουδιασμένα ο άλλος

-Ο Οικονομέας είμαι που γράφεις στο βιβλίο σου ότι είμαι μέλος της 17 Νοέμβρη!

Ο νέος που φιλοδοξούσε- από τότε- να ηγηθεί της ακραίας εκδοχής της Δεξιάς, κοκκίνισε, χλόμιασε, δεν είπε λέξη. Τι είχε προηγηθεί; Ο Καμμένος στην αγωνιώδη προσπάθειά του να εκλεγεί και παράλληλα να κερδίσει ψήφους στο κομμάτι εκείνο της Δεξιάς, που πίστευε ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι η 17 Νοέμβρη, είχε εκτυπώσει βιβλίο με την υπογραφή του στο οποίο «αποκάλυπτε», φυσικά με… αδιάψευστα, όπως πάντα, στοιχεία και ντοκουμέντα, ότι αρχηγός της 17Ν ήταν ο Ανδρέας και ιδεολογικός καθοδηγητής ο Λαλιώτης. Μέλη της δε, πλην του Οικονομέα, μερικά γνωστά πρόσωπα της Αριστεράς, όπως ας πούμε η Τασία Χριστοδουλουπούλου, ο Νίκος Μανιός, ο Περικλής Κοροβέσης και «συμπαθούντες» ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και πολλοί άλλοι. Καμμένος for ever…».

Σε κάθε περίπτωση, οι ΑΝΕΛ εξέδωσαν νέα ανακοίνωση την Τετάρτη επιτιθέμενοι αυτή τη φορά στον κ. Χρηστίδη του ΠΑΣΟΚ:

«Κύριε Χρηστίδη, επιβεβαιώνετε για ακόμη μια φορά το ρόλο σας ως εκπροσώπου της “κλαδικής των διαρρηκτών”. Συνεχίζετε να αναπαράγετε συκοφαντίες και ψέματα σε βάρος του Πάνου Καμμένου, παραβλέποντας βεβαίως ότι όσοι επικαλέστηκαν αυτές τις συκοφαντίες στο παρελθόν, καταδικάστηκαν στα δικαστήρια. Με όπλο την αλήθεια ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξαρτητοι Ελληνες συνεχίζουμε να πολεμούμε το παλιό και διεφθαρμένο».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News