210
Το κατάστημα της φίρμας στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης | Wikipedia

«Θύμα» του κορονοϊού και η Brooks Brothers – Κήρυξε πτώχευση

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2020, 19:16
Το κατάστημα της φίρμας στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης
|Wikipedia

«Θύμα» του κορονοϊού και η Brooks Brothers – Κήρυξε πτώχευση

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2020, 19:16

Η πανδημία έπληξε μια από τις πιο ιστορικές εταιρείες λιανικής πώλησης ενδυμάτων στις ΗΠΑ.

H Brooks Brothers υπέβαλε την Τετάρτη αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα, καθώς συνεχίζει να αναζητά αγοραστή.

Μάλιστα η εταιρεία -πρωτοπόρος στα μπλουζάκια polo και στις γυαλιστερές βερμούδες- ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου να αξιολογεί ποια από τα σχεδόν 250 καταστήματά της στη Βόρεια Αμερική θα κλείσει και έχει ήδη αποφασίσει να βάλει λουκέτο σε περίπου 51.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1818, μπορεί να «υπερηφανεύεται» ότι έντυσε 40 Προέδρους των ΗΠΑ και αμέτρητους επενδυτές, καθώς την δεκαετία του ’80 και του ’90 θεωρούνταν ως η «επίσημη» μάρκα ένδυσης των απανταχού χρηματιστών της Γουόλ Στριτ.

Σημειώνεται επίσης ότι αντιμετώπιζε προβλήματα κόστους πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και είχε ξεκινήσει διαδικασίες πώλησης από πέρσι.

Τελικά «υπέκυψε» υπό το βάρος των ενοικίων, καθώς η πανδημία τορπίλισε την όλη διαδικασία πώλησης.

«Το περασμένο έτος, το διοικητικό συμβούλιο της Brooks Brothers η ομάδα ηγεσίας και οι χρηματοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι της αξιολόγησαν πολλές στρατηγικές επιλογές για μελλοντική επιτυχία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής πώλησης της επιχείρησης», σημείωσε εκπρόσωπός της.

«Στη διάρκεια αυτής της στρατηγικής αναθεώρησης, η covid-19 επηρέασε καταλυτικά την επιχείρησή μας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από αμερικανικά ΜΜΕ, η εταιρεία έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές, αρκετοί μάλιστα εμφανίζονται πρόθυμοι να την εξαγοράσουν με λιγότερα καταστήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...