396
Με έτος ίδρυσης το 1818 η Βrooks Βrothers έχει για χρόνια καταστεί συνώνυμο της υψηλής ποιότητας στην ανδρική κλασική ένδυση. | Βrooks Brothers

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας η Brooks Brothers – αφού άντεξε 200 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2020, 20:01
Με έτος ίδρυσης το 1818 η Βrooks Βrothers έχει για χρόνια καταστεί συνώνυμο της υψηλής ποιότητας στην ανδρική κλασική ένδυση.
|Βrooks Brothers

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας η Brooks Brothers – αφού άντεξε 200 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2020, 20:01

Μια ιστορία ένδυσης 200 ετών κινδυνεύει να φαλιρίσει ελέω κορονοϊού.

Η διάσημη φίρμα Brooks Brothers, που ιδρύθηκε το 1818 στις ΗΠΑ και μέχρι σήμερα έχει ντύσει… την μισή Wall Street (αγαπημένη μάρκα πουκαμίσων των χρηματιστών, γαρ…) βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες σε έναν έντονο κύκλο συζητήσεων με διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να αντλήσει χρηματοδότηση και να αποφύγει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ακόμη και εντός του Ιουλίου.

Το retailer ένδυσης, που έχει δει τις πωλήσεις του να πιέζονται ασφυκτικά ελέω της πανδημίας του Covid-19, συνεχίζει εντατικά την διαδικασία αναζήτησης αγοραστή, την οποία και ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, μετά τις οικονομικές προβλέψεις που κάνουν λόγο για ζημίες 69 εκατ. δολ. μέσα στο 2020.

Για τον λόγο αυτό, ο CEO της, ο 63χρονος ιταλός επιχειρηματίας Κλαούντιο Ντελ Βέκιο, προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα P.J. Solomon, ώστε να διερευνήσει τις πιθανότητες πώλησης ή (στο χειρότερο σενάριο) της χρεοκοπίας της.

Οπως όμως σημειώνει η ιταλική εφημερίδα Repubblica, παρά το γεγονός ότι έχει υπάρξει σημαντικό ενδιαφέρον από δυνητικούς αγοραστές, γεγονός που οφείλεται πρωτίστως στο ισχυρό brand, αρκετοί εξ αυτών φαίνονται διατεθειμένοι να προβούν στην εξαγορά της εταιρείας μόνον έπειτα από την χρεοκοπία της, κληρονομώντας σαφώς μικρότερο από τον συνολικό αριθμό των 750 καταστημάτων της εταιρείας ανά την υφήλιο.

Από αυτά, τα 250 εδρεύουν στις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα σε ολόκληρο τον κόσμο, με την τύχη των κατά τόπους (όπως και στην Ελλάδα) καταστημάτων franschise να παραμένει άγνωστη.

Το εσωτερικό ενός από τα κεντρικά καταστήματα Brooks Brothers στη Νέα Υόρκη

Με έτος ίδρυσης το 1818 η Βrooks Βrothers έχει για χρόνια καταστεί συνώνυμο της υψηλής ποιότητας στην ανδρική κλασική ένδυση.

Αρχικά η μάρκα έγινε ευρέως γνωστή για το λανσάρισμα του ετοιμοφόρετου (ready-to-wear) κοστουμιού στην Αμερική, ενώ αργότερα εφηύρε το πουκάμισο με τα κουμπιά στους γιακάδες. Μέχρι πρότινος εξακολουθούσε ακόμη να λανσάρει νέες ενδυματολογικές φόρμουλες, όπως τα βαμβακερά πουκάμισα που δεν χρειάζονται σιδέρωμα και τις ανθεκτικές στους λεκέδες γραβάτες από καθαρό μετάξι.

Ο Ντελ Βέκιο, γιος του Λεονάρντο ντελ Βέκιο – ιταλού δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του ομίλου οπτικών ειδών «Luxottica» και σταθερού φιλοξενουμένου στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο – βρίσκεται από το 2001 στο τιμόνι της εταιρείας, οδηγώντας την σε εγχώρια και διεθνή κερδοφορία αλλά και προχωρώντας στη ριζική αναμόρφωσή της, εγκαινιάζοντας καταστήματα στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στο Μιλάνο.

Ωστόσο αυτό που δεν είχε προβλέψει ήταν η πανδημία του κορονοϊού, η οποία έβαλε φρένο σε πολλά από τα μελλοντικά σχέδια του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...