267
Ο Ντον Τραμπ είχε εμπλακεί άμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του | REUTERS/Carlos Barria/File Picture

Θετικός στον κορονοϊό και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2020, 11:39
Ο Ντον Τραμπ είχε εμπλακεί άμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του
|REUTERS/Carlos Barria/File Picture

Θετικός στον κορονοϊό και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2020, 11:39

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο μεγαλύτερος γιος του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, δήλωσε εκπρόσωπός του.

«Ο Ντον εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και μετά το αποτέλεσμα του τεστ έχει μπει σε καραντίνα» σε κυνηγετικό καταφύγιο που κατέχει, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, λέγοντας ότι ο Τραμπ Τζούνιορ δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Ο πατέρας του είχε νοσήσει και αυτός, φροντίζοντας να κάνει την πάθηση ένα μικρό σόου – εξάλλου, απείχαμε τότε ένα μήνα από τις εκλογές. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε λάβει πειραματική φαρμακευτική αγωγή, η οποία, κατά τον ίδιο τουλάχιστον, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη.

Ο 42χρονος Ντον είναι το δεύτερο από τα πέντε παιδιά του Τραμπ που βρίσκεται θετικό στον ιό. Τον Οκτώβριο είχε νοσήσει ο μικρότερος γιος του, ο 14χρονος Μπάρον, γρήγορα όμως ανέρρωσε. Οι δύο κόρες, Ιβάνκα και Τίφανι, και ο γιος του Ερικ δεν γνωρίζουμε να έχουν νοσήσει.

Τον περασμένο Ιούλιο, ανέφερε το BBC, είχε βρεθεί θετική στον ιό η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, σύντροφος του Ντον, η οποία γρήγορα ανέρρωσε και αυτή.

Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ μετρά αρκετά κρούσματα, γεγονός όχι περίεργο, αν αναλογιστούμε ότι δεν τηρούσαν φανατικά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Από τον Ντόναλντ, στη σύζυγό του Μελάνια, τώρα στους δύο γιους του και από εκεί σε στενούς συνεργάτες του προέδρου, όπως ο προσωπάρχης Μαρκ Μίντοους, αλλά και χαμηλόβαθμα στελέχη.

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στις ΗΠΑ με τον κορονοϊό θυμίζει τις χειρότερες ημέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού. Τα κρούσματα είναι περί τα 200.000 την ημέρα, οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 250.000 από την αρχή της πανδημίας, ενώ προστίθενται και πάλι περί τα 2.000 θύματα την ημέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...