267
Η προειδοποίηση είναι σαφής προς όσους αποφασίσουν να διασχίσουν την Κοιλάδα του Θανάτου | REUTERS/Steve Marcus/File Photo

Θερμοκρασίες-ρεκόρ στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ – Στους 48,9 βαθμούς ο υδράργυρος στο Φοίνιξ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2017, 23:59
Η προειδοποίηση είναι σαφής προς όσους αποφασίσουν να διασχίσουν την Κοιλάδα του Θανάτου
|REUTERS/Steve Marcus/File Photo

Θερμοκρασίες-ρεκόρ στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ – Στους 48,9 βαθμούς ο υδράργυρος στο Φοίνιξ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2017, 23:59

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμενόταν να ανέλθει εντός της ημέρας ο υδράργυρος στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει θερμοκρασία 48,9 βαθμών Κελσίου στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

«Σήμερα θα έχουμε την κορύφωση του φαινομένου, αύριο η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, αλλά και πάλι αναμένουμε θερμοκρασίες άνω των 46,1 βαθμών στο Φοίνιξ», δήλωσε η μετεωρολόγος Μπιάνκα Ερνάντεζ της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Φοίνιξ. Η ίδια τόνισε ότι αυτή η υψηλή θερμοκρασία «αποτελεί μέρος ενός κυκλικού συστήματος και δεν είναι αποτέλεσμα κλιματικής αλλαγής ή άλλου ασυνήθιστου φαινομένου».

Στο διεθνές αεροδρόμιο Sky Harbor του Φοίνιξ οι Αρχές αποφάσισαν τη ματαίωση 43 πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο για τις ώρες που θα επικρατούσαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες.

Την ίδια ώρα, στο Ντεθ Βάλεϊ (Κοιλάδα του Θανάτου) στην ανατολική Καλιφόρνια και στην πόλη Νιντλς κοντά στα σύνορα της Αριζόνας, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβλεπε ότι η ανώτερη θερμοκρασία θα ανερχόταν έως και τους 52,8 βαθμούς Κελσίου αυτήν την εβδομάδα. Η αρχή διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, με ανάρτησή της στον ιστότοπό της, προειδοποίησε τους τουρίστες για τις ακραίες συνθήκες που θα δημιουργήσει ο καύσωνας.

Η αμερικανική ΕΜΥ εξέδωσε, επιπλέον, προειδοποίηση για σφοδρό καύσωνα στο Γκραν Κάνιον στην Αριζόνα, προτρέποντας τους πεζοπόρους να πίνουν πολλά υγρά και να τρώνε αλμυρά σνακ. Από την πλευρά τους οι εταιρείες που διαχειρίζονται το δίκτυο ηλεκτροδότησης ζήτησαν από τους καταναλωτές να προσέχουν ιδιαίτερα τις ώρες που θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες προκειμένου να αποφευχθούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Φοίνιξ καταγράφονται εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες τέτοια εποχή: την 26η Ιουνίου του 1990, ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε στους 50 βαθμούς κελσίου, θερμοκρασία-ρεκόρ όλων των εποχών στο αεροδρόμιο Sky Harbor.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News