300
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Τουρισμού περιέγραψε τη μεθοδολογία για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των επισκεπτών στη χώρα μας | ΙΝΤΙΜΕnews

Θεοχάρης: Σεζόν τριών μηνών και υγειονομικό διαβατήριο για τους τουρίστες στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 12:48
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Τουρισμού περιέγραψε τη μεθοδολογία για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των επισκεπτών στη χώρα μας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Θεοχάρης: Σεζόν τριών μηνών και υγειονομικό διαβατήριο για τους τουρίστες στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 12:48

Σε τουριστική περίοδο τριών μηνών οδεύει – λόγω κορονοϊού- ο ελληνικός τουρισμός, σύμφωνα με όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη  ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος θα σηκώσουν το βάρος της τουριστικής χρονιάς εφέτος, ανέφερε ο κ. Θεοχάρης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, κάνοντας παράλληλα λόγο για βάσιμες ενδείξεις επέκτασης της περιόδου τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση και υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις ως προς την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, το μεγάλο στοίχημα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των τουριστών στην Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό, εξήγησε ο υπουργός, προωθείται το λεγόμενο “υγειονομικό διαβατήριο”.

Ηδη όπως έκανε γνωστό, σε εξέλιξη βρίσκεται διαβούλευση στην ΕΕ προκειμένου να γίνεται ένα αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού, σε κάθε ευρωπαίο πολίτη που επιθυμεί να ταξιδέψει.

Το τεστ για την εξασφάλιση του υγειονομικού διαβατηρίου θα γίνεται στη χώρα του επισκέπτη (στη χώρα εκκίνησης), ενώ στην Ελλάδα τον πρώτο λόγο θα έχει ο ΕΟΔΥ.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Τουρισμού επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για πτώση 50% φέτος δεδομένου ότι πλέον δεν αναμένονται αφίξεις από χώρες εκτός Ευρώπης, καθώς και τα μηνύματα από την αγορά ότι πολλά από τα ξενοδοχεία της χώρας (κυρίως τα μεγάλα) δεν πρόκειται να ανοίξουν την τρέχουσα (έστω και κουτσουρεμένη) σεζόν.

Στον αντίποδα, όμως, σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, η Ελλάδα διατηρεί το πλεονέκτημα της ασφαλούς υγειονομικά χώρας στη Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους μεγάλους Tour Operators που ήδη εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον  για την Ελλάδα ως ασφαλή τουριστικό προορισμό και περιμένουν να δουν πώς θα ξεδιπλωθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας σε ξενοδοχεία κλπ.

Δεν έλειψε τέλος η αναφορά του υπουργού στην προοπτική στοχευμένων δράσεων (παροχή κινήτρων)  ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού (σ.σ. όσο δύσκολο και αν είναι να υπάρξει ένα ισχυρό ρεύμα υπό τα σημερινά οικονομικά δεδομένα).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...