326
Θα είναι έτοιμες οι επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν μετά το οικονομικό πλήγμα του δεύτερου lockdown; | Menelaos Michalatos / SOOC

Το σχέδιο της κυβέρνησης: Πρώτα ανοίγουν τα σχολεία στις 30 Νοεμβρίου, μετά τα εμπορικά, τελευταία η εστίαση

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 19:41
Θα είναι έτοιμες οι επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν μετά το οικονομικό πλήγμα του δεύτερου lockdown;
|Menelaos Michalatos / SOOC

Το σχέδιο της κυβέρνησης: Πρώτα ανοίγουν τα σχολεία στις 30 Νοεμβρίου, μετά τα εμπορικά, τελευταία η εστίαση

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 19:41

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επάνοδο από το lockdown ανέπτυξε στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Επεσήμανε ότι την εβδομάδα που διανύουμε, η κυβέρνηση περιμένει σταθεροποίηση των κρουσμάτων, ενώ από την επόμενη εβδομάδα πιστεύουν ότι θα αρχίσει η πτώση. «Προσδοκούμε ότι κατά το τέλος της εβδομάδας η σταθεροποίηση θα αρχίσει να φαίνεται και σε μικρή κάμψη και μια ραγδαία υποχώρηση των κρουσμάτων από το τέλος αυτής της εβδομάδας αρχές της επομένης» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η υποχώρηση θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κάνει έναν πρώτο σχεδιασμό για την άρση των περιοριστικών μέτρων. «Στις προθέσεις του Μαξίμου είναι στις 30 Νοεμβρίου να αρθούν κάποια μέτρα του lockdown, με τους μαθητές να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα σχολεία» σημείωσε.

Ακολούθως -όπως είπε- θα ανοίξει το λιανεμπόριο, ενώ τελευταία στη λίστα είναι η εστίαση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα Φώτα. Το οριστικό πλάνο θα το παρουσιάσουμε στους πολίτες στις αρχές της άλλης εβδομάδας» πρόσθεσε.

Από τα λεγόμενα του κ. Πέτσα, πάντως, είναι εμφανές ότι το lockdown για την εστίαση θα φτάσει μέχρι και λίγο πριν την περίοδο των γιορτών, κάτι που θέτει εν αμφιβόλω αν και κατά πόσο επιχειρήσεις θα είναι έτοιμες ή διαθέσιμες να ανοίξουν.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι σε περίπτωση που υπάρχει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, σταδιακά θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα, πάντα με περιορισμούς, αλλά όχι στη βάση του lockdown. Μάλιστα, επεσήμανε πως τα καταστήματα αναμένεται, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, να ανοίξουν μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι σύστημα υγείας θα εξακολουθεί να πιέζεται και την επόμενη εβδομάδα, καθώς σηκώνει το βάρος των προηγούμενων 15 ημερών, ενώ ακτίδα φωτός αποτελούν τα εμβόλια τα οποία αναμένονται στη χώρα μας στο τέλος του 2020.

Όσον αφορά τις μονάδες ΜΕΘ αλλά και το υγειονομικό προσωπικό, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι οι ΜΕΘ αυξάνονται συνεχώς την ώρα που γίνονται προσπάθειες για να επανδρωθούν με προσωπικό είτε από την ανακατανομή των υγειονομικών είτε από τη συνεισφορά ιδιωτών γιατρών.

«Πραγματικά είμαστε σε έναν πόλεμο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...