395
Η στήριξη στη συμφωνία των Πρεσπών δεν σημαίνει ότι «το Ποτάμι στηρίζει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αλλά την πατρίδα, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης | INTIMEnews

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 11:30
Η στήριξη στη συμφωνία των Πρεσπών δεν σημαίνει ότι «το Ποτάμι στηρίζει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αλλά την πατρίδα, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης
|INTIMEnews

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 11:30

Το Ποτάμι δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα και αν δεν υπάρξει πλειοψηφία με τους ΑΝΕΛ, δεν πρόκειται να καλύψει κανένα κενό, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

«Δεν συμμετέχουμε σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης, είτε αυτό αφορά ψήφο εμπιστοσύνης, είτε οτιδήποτε. Αυτό για εμάς δεν υπάρχει. Υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων ότι δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν στηρίζουμε δηλαδή από τη θέση της συμπολίτευσης», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και επανέλαβε πως δεν θα δώσει δυνάμεις στην κυβέρνηση να συνεχίσει, ούτε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Εχουμε ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης, γιατί δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», τόνισε για να διευκρινίσει: « Το αν θα συμφωνήσουμε για ένα νομοσχέδιο που αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα ή που αφορά ένα θέμα της περιφέρειας ή ένα εθνικό θέμα, αυτό είναι κάτι διαφορετικό και είναι κάτι που πρέπει να συνηθίζουμε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να το κάνουμε».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως η στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν σημαίνει ότι «το Ποτάμι στηρίζει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αλλά την πατρίδα.

Αυτήν την στιγμή βέβαια το Ποτάμι αριθμεί έξι βουλευτές και ήδη δύο, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυρας, έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αρα οι διαβεβαιώσεις του κ. Θεοδωράκη για τη στάση του Ποταμιού (ως σύνολο) τελούν υπό αίρεση.

Το φλερτ με Μπακογιάννη

Κατά τα άλλα, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη η Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 στο Γκάζι, υπό τον τίτλο «Θέλω την πόλη μου στο κινητό μου», με τη συμμετοχή και του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Κώστα Μπακογιάννη.

«Εχουμε μια καλή επαφή με τον κ. Μπακογιάννη και του έχω πει ότι θα ήθελα να ξέρω το σχέδιό του για την Αθήνα. Όταν λοιπόν ετοιμαστεί, σε γενικές γραμμές το σχέδιο του θα το δούμε, θα συζητήσουμε και θα δούμε αν μπορούμε και εμείς να συνεισφέρουμε με πρόσωπα και με ιδέες», ανέφερε σχετικά και ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι δεν υποστηρίζει κόμματα, υποστηρίζει δημάρχους. Δηλαδή, μπορεί σε έναν δήμο να υποστηρίξουμε κάποιον που να προέρχεται από την κεντροδεξιά, σε μια άλλη περιοχή έναν δήμαρχο που προέρχεται από την κεντροαριστερά. Να είναι ΣΥΡΙΖΑ, να είναι κομμουνιστής, να είναι δεξιός. Δεν μας αφορά αυτό. Μας αφορά το στίγμα τους στην πόλη και νομίζω ότι έτσι θα πρέπει να σκέφτονται τα κόμματα. Δεν υποστηρίζουμε κομματικούς εγκάθετους στις πόλεις και τις περιφέρειες».