196
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους | ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeNews

Θεμιστοκλέους: Πόσα εμβόλια έχει η χώρα, πότε θα φτάσουν στα νησιά

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2021, 18:35
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
|ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeNews

Θεμιστοκλέους: Πόσα εμβόλια έχει η χώρα, πότε θα φτάσουν στα νησιά

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2021, 18:35

Στο μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης με βάση τον πληθυσμό μας αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη του κορονοϊού βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, όπως διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας και υπεύθυνος για τα εμβόλια Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οπως είπε κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα, στη Γαλλία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα μόνο 500 εμβολιασμοί, στο Βέλγιο 750, ενώ στην Ολλανδία και Ελβετία θα ξεκινήσουν στις 8 Ιανουαρίου, καθώς πρόκειται για δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία.

«Στη χώρα μας ο εμβολιασμός εξελίσσεται καλά και προγραμματισμένα και με μεγαλύτερη διαθεσιμότητα εμβολίων θα ανταποκριθούμε ακόμη καλύτερα. Αυτή τη στιγμή, η χώρα μας διαθέτει 152.580 δόσεις και έχουν ήδη διανεμηθεί 24.770 σε εμβολιαστικά κέντρα», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τη Δευτέρα ακόμη 56 νοσοκομεία ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς και πραγματοποιήθηκαν 5.565. Ο ρυθμός αυτός θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Θεμιστοκλέους και συμπλήρωσε πως μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 νοσοκομεία της νησιωτικής χώρας.

«Μέχρι το τέλος του μήνα υπολογίζουμε να έχουν εμβολιαστεί 220.000 άτομα, έχοντας εξασφαλίσει γι’ αυτά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. Αν προστεθούν και άλλες εταιρείες, θα αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που θα εμβολιάζονται», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...