281
Ο χρόνος πιέζει τα μέλη των σωστικών συνεργείων | REUTERS/Athit Perawongmetha

Θα σώσει ο Μασκ τα παιδιά στη σπηλιά της Ταϊλάνδης;

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2018, 13:55
Ο χρόνος πιέζει τα μέλη των σωστικών συνεργείων
|REUTERS/Athit Perawongmetha

Θα σώσει ο Μασκ τα παιδιά στη σπηλιά της Ταϊλάνδης;

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2018, 13:55

Ο Ελον Μασκ παρεμβαίνει σε ρόλο ήρωα ταινίας δράσης του Χόλιγουντ και προσφέρει την τεχνογνωσία των εταιρειών του για τη διάσωση των 12 μαθητών και του προπονητή τους που παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ και 13 ημέρες στο πλημμυρισμένο σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης

Ο  νοτιοαφρικανικής καταγωγής μεγιστάνας και ιδρυτής της SpaceX που φιλοδοξεί να κάνει πραγματικότητα το πρώτο επανδρωμένο διαστημικό ταξίδι στον πλανήτη Άρη, θέλησε να παρουσιάσει, με μια σειρά από tweets, πώς μπορεί να βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης.

«Η Boring Company είναι πολύ καλή στο να σκάβει τρύπες», έγραψε, αναφερόμενος την εταιρεία υποδομών και κατασκευής σηράγγων που ίδρυσε  το 2016.

Όπως εξήγησε, στην τρύπα που θα ανοίξει η Boring, «θα εισχωρήσει ένας νάιλον σωλήνας, τον οποίο θα φουσκώσουμε όπως ένα παιδικό κάστρο για να δημιουργήσουμε ένα υποβρύχιο τούνελ. Μέσα από το τούνελ αυτό θα μπορέσουν να περάσουν και να βγουν στην επιφάνεια οι εγκλωβισθέντες».

Εκπρόσωπος του νοτιοαφρικανικής καταγωγής επιχειρηματία επιβεβαίωσε ότι συνεργάτες του βρίσκονται ήδη σε επαφή με τις ταϊλανδικές αρχές.

Ο χρόνος όμως για τα παιδιά και τον προπονητή τους εξαντλείται και για πρώτη φορά οι αρχές της Ταϊλάνδης και οι επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης ομολογούν ότι είναι πια περιορισμένος.

«Αρχικά πιστεύαμε ότι τα παιδιά μπορούν να μείνουν εκεί για καιρό. Όμως η κατάσταση άλλαξε, ο χρόνος πλέον είναι περιορισμένος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού Απακόρν Γιουκονγκάεβ.

Ηδη, επιβεβαίωσε, ότι μπουκάλες με οξυγόνο έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής που πρέπει να διασχίσουν τα παιδιά για  να βγουν από το σπήλαιο, έτσι ώστε να μπορούν να ανεφοδιάζονται εκείνα και οι συνοδοί τους. Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η διαδικασία εξόδου των παιδιών από το σπήλαιο ενδέχεται να αρχίσει ακόμα και το Σάββατο προκειμένου τα σωστικά συνεργεία να προλάβουν τις βροχοπτώσεις των επόμενων ημερών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...