451
| CreativeProtagon

Θα φέρουν ψήφους τα αθλητικά παπούτσια της Κάμαλα Χάρις;

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 10:15

Θα φέρουν ψήφους τα αθλητικά παπούτσια της Κάμαλα Χάρις;

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 10:15

«Running mate» (ράνινγκ μέιτ) στην αμερικανική πολιτική (και όχι μόνο) αποκαλείται αυτός που τρέχει μαζί σου, ο συνοδοιπόρος, ο συνυποψήφιος σε μια εκλογική κούρσα.

Και τι πρέπει να φοράει ο κάθε «ράνινγκ μέιτ» που σέβεται τον εαυτό του και τον ρόλο που επιτελεί;

Αθλητικά παπούτσια τρεξίματος, τα τύπου Chuck Taylor.

Αυτό ακριβώς κάνει εδώ και μερικές εβδομάδες η υποψήφια αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις, η οποία όπου σταθεί και όπου βρεθεί δεν αποχωρίζεται τα αγαπημένα της sneakers, τα γνωστά σε όλους μας «σταράκια» (εκ του all-star, που είναι το όνομα της μάρκας).

Η Χάρις στους δρόμους του Μιλγουόκι, χαιρετώντας τους οπαδούς της |REUTERS/Alex Wroblewski

Που από την μία, όπως έχει πει, την βολεύουν απίστευτα στο περπάτημα, αλλά από την άλλη θέλει να δείξει πως ένας σωστός running mate επιλέγει και το κατάλληλο… εξάρτημα γι ‘ αυτή τη δουλειά.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, πάντως, το στίγμα της ήδη το άφησε… φαρδύ πλατύ.

Γιατί χρειάστηκαν μόλις… οκτώ δευτερόλεπτα μετά την άφιξη της στο Μιλγουόκι προκειμένου τα all-star που φορούσε η Χάρις να γίνουν viral και χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου να επιθυμούν να αγοράσουν τα «σταράκια» της υποψήφιας αντιπροέδρου.

Κάπως έτσι, η γερουσιαστής από την Καλιφόρνια είναι και η πρώτη πολιτικός στις ΗΠΑ που φορά αθλητικά παπούτσια στις εμφανίσεις της στην προεκλογική της καμπάνια – μια ενδυματολογική επιλογή ενδεικτική της «ταπεινότητας» που απαιτείται λόγω των πολιτισμικών, κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο.

Τα αθλητικά παπούτσια της Χάρις περνούσαν και ένα άλλο μήνυμα: ότι δεν διαφέρει από τον μέσο ψηφοφόρο, ενώ προβάλλουν και μια εικόνα του μέλλοντος.

«Τα αθλητικά παπούτσια βρίσκουν ολοένα και περισσότερο τη θέση τους στις ντουλάπες πολλών γυναικών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πρόκλησης σε ξεπερασμένες αντιλήψεις της θηλυκότητας. Στην περίπτωση της Χάρις στέλνουν το σήμα ότι είναι έτοιμη να ανασκουμπωθεί, ότι είναι μια γυναίκα της δράσης», λέει η Ελίζαμπεθ Σέμελχακ, συγγραφέας του βιβλίου “Sneaker X Culture Q Collab”.

Μέχρι την Τρίτη το πρωί, το βίντεο με την Χάρις να κατεβαίνει από το αεροπλάνο φορώντας «σταράκια» το είχαν δει πάνω από οκτώ εκατομμύρια στο Twitter, το οποίο είναι ένα μεγάλο νούμερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι μια προεκλογική ομιλία του Τραμπ ή του Μπάιντεν δεν συγκεντρώνει ούτε καν δυο εκατομμύρια θεάσεις.

Πάντως η Μάγια Χάρις, αδελφή της υποψήφιας αντιπροέδρου και υπεύθυνη της προεκλογικής της εκστρατείας, ξεκαθαρίζει πως η επιλογή των συγκεκριμένων παπουτσιών δεν αποτελεί τόσο… πολιτικό τέχνασμα, όσο συνειδητή απόφαση της Κάμαλα.

«Έχει δεκάδες ζευγάρια τύπου Chuck Taylor: λευκά, μαύρα, πολύχρωμα, ξασπρισμένα, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Απλά της αρέσουν πολύ», εξηγεί η Μάγια Χάρις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...