437
Ο υπουργός Επικρατείας σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη | Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Παππάς, ο νόμος του, ο Θεός και η «απάντηση» του Mega

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2016, 22:17
Ο υπουργός Επικρατείας σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Παππάς, ο νόμος του, ο Θεός και η «απάντηση» του Mega

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2016, 22:17

«Αν ο νόμος καταπέσει στο ΣτΕ, τότε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν μπορεί να ολοκληρωθεί» παραδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, απέφυγε να πει αν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών. «Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ ο Θεός ξέρει τι θα γίνει… Ο διαγωνισμός δεν θα έχει νομική βάση, τα κανάλια θα διεκδικήσουν δικαστικά τα λεφτά τους, και δικαίως, και θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους νεοεισερχόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Αλίμονο αν περιμέναμε τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ», δήλωσε ο Νίκος Παππάς, εξηγώντας ότι «αν είχαμε αδρανήσει, τότε η κατάσταση της ανομίας θα είχε παγιωθεί. Εμείς θα ολοκληρώσουμε τον διαγωνισμό». Πρόσθεσε πως μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση για αλλαγές στην τροπολογία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, καλώντας τα άλλα κόμματα να συνεργαστούν. «Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουμε αλλαγές που θα προκαλέσουν μεγαλύτερες συναινέσεις. Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κατατεθεί η τροπολογία».

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι θα ήταν προτιμότερο και για εκείνον να είχε πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός υπό την ευθύνη του ΕΣΡ. Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση είχε προβλέψει τη δυσκολία στη σύσταση του ΕΣΡ, ο Νίκος Παππάς τόνισε πως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είχε αποφανθεί ότι, για να γίνει οποιοσδήποτε διαγωνισμός, έπρεπε να παυθούν τα μέλη του Συμβουλίου, όπως προβλέπει ο νόμος. Πρόσθεσε ότι ο νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες δίνει τις περισσότερες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ σε σύγκριση με αντίστοιχους των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Aν αφήναμε το τοπίο όπως ήταν, θα αυξάνονταν τα χρέη και θα μας κατηγορούσαν πως περάσαμε και δεν ακουμπήσαμε, όπως έκαναν οι προηγούμενοι», τόνισε

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση του δικαστή του ΣτΕ που υφίσταται πειθαρχική δίωξη, ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κινήθηκε στο πλαίσιο του νόμου, από τη στιγμή που η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι είναι οι επιχειρηματίες που ασκούν πιέσεις προς τους δικαστές, ενώ αντίθετα, η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης… Οσον αφορά τους εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους, ο υπουργός, είπε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την απορρόφηση τους στις νέες τηλεοπτικές επιχειρήσεις, αν και δεν εξήγησε πώς θα γίνει αυτό. Επανέλαβε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης τερματίζει την επισφάλεια για τις θέσεις εργασίας…

Με βίντεο η απάντηση του Mega στον Νίκο Παππά

Με ένα σποτάκι σε βίντεο απάντησε το MEGA σε όσα υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας.

Το κανάλι εστιάζει στην ατάκα του υπουργού ότι οι διοικήσεις των καναλιών καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά, τονίζοντας ότι οι σταθμοί έχουν ήδη πληρώσει το ποσό των 145 εκατ. ευρώ για τα τέλη συχνοτήτων.

Δείτε το..

https://www.youtube.com/watch?v=93ov3ZttoGc

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...