630
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων της ΝΔ τον περασμένο Μάιο. Τώρα μπορεί να πανηγυρίζει για μια ιστορική εκλογική επίδοση | INTIMENEWS

Τα οριστικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών: Απίστευτο ρεκόρ από τον Κυμπουρόπουλο με 577.114 σταυρούς!

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 11:31
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων της ΝΔ τον περασμένο Μάιο. Τώρα μπορεί να πανηγυρίζει για μια ιστορική εκλογική επίδοση
|INTIMENEWS

Τα οριστικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών: Απίστευτο ρεκόρ από τον Κυμπουρόπουλο με 577.114 σταυρούς!

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 11:31

Ο ελληνικός λαός τελικά τιμωρεί. Και τελικά ανταμείβει. Στις κάλπες της 26ης Μαΐου τιμώρησε τους κυβερνώντες για το ανύπαρκτο πολιτικό ήθος τους όπως αυτό αποκαλύφτηκε με τη συμπεριφορά τους απέναντι στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος από τη μία δέχτηκε την ανοίκεια επίθεση από τον αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και από την άλλη άκουσε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, να τον περιγράφει από το βήμα της Βουλής ως «γλάστρα» (εδώ). Αυτόν τον μαχητή της ζωής όμως, τον οποίο λοιδόρησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι έλληνες ψηφοφόροι τον ύψωσαν σε απίστευτα ύψη με την ψήφο τους.

Παραδόξως, τα τελικά αποτελέσματα των σταυρών δεν δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για να τα μάθει ο κόσμος –έπρεπε κανείς να τα αναζητήσει στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Παρά τις θριαμβολογίες του Αλέξη Χαρίτση –ο οποίος παρεμπιπτόντως παραδίδει τη θέση του στον υπηρεσιακό υπ. Εσωτερικών Αντώνη Ρουπακιώτη για να κατεβεί υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία– για την άρτια διεξαγωγή των εκλογών, η σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών έμεινε ως και σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου (18 ολόκληρες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές) «κολλημένη» σε ποσοστό ενσωμάτωσης σταυρών 73,34%.

Η εικόνα της σελίδας του υπουργείου Εσωτερικών το πρωί της 13ης Ιουνίου 2019. Η ενσωμάτωση σταυρών είχε μείνει κολλημένη στο 73,34%

Μάλιστα αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση οδήγησε και σε παρεξηγήσεις. Ενώ στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών φαινόταν το ΚΚΕ να εκλέγει δύο βουλευτές, τους Κωνσταντίνο Παπαδάκη και τον Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο, μάθαμε ξαφνικά ότι η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή θα παραιτηθεί από την «έδρα» της για να μετάσχει στις εθνικές εκλογές.

Στον Περισσό όμως, είχαν λάβει τα αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο Αθηνών και ήξεραν ότι η κυρία Διγενή ήταν τελικά δεύτερη (είχε πάρει 36.170 σταυρούς έναντι 34.457 του κ. Νικολάου-Αλαβάνου). Ετσι, η εκλεγείσα στο «παρά πέντε» ευρωβουλευτής ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την έδρα της για χάρη του τρίτου και για να βάλει στις εθνικές εκλογές, πάντα με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Ας επιστρέψουμε όμως στην περίπτωση του κ. Κυμπουρόπουλου. Που είναι πρωτοφανής. Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που εξέδωσε το Πρωτοδικείο της Αθήνας, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας πήρε 577.114 σταυρούς, τον τίμησε δηλαδή με την ψήφο του περίπου το 10% όσων ψήφισαν (ανεξαρτήτως κόμματος). Ο κ. Κυμπουρόπουλος ήταν επιλογή για κάθε έναν στους τρεις ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνολικά πήρε 1.873.000 ψήφους.

Ο αριθμός των ψηφοφόρων του κ. Κυμπουρόπουλου είναι φυσικά ένα απίστευτο ρεκόρ. Μέχρι τώρα υποθέταμε ότι οι 466.902 σταυροί που είχε πάρει ο Μανώλης Γλέζος στις ευρωεκλογές του 2014 θα ήταν κάτι το αξεπέραστο. Ομως τώρα ο κ. Κυμπουρόπουλος θέτει ένα ορόσημο που θα μείνει στην πολιτική Ιστορία: 577.114 σταυροί!

To ρεκόρ του κ. Κυμπουρόπουλου επισκίασε και μια άλλη απίστευτη επίδοση: ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρώην πρόεδρος της ΝΔ, άγγιξε το μισό εκατομμύριο σταυρούς (με 496.600) ξεπερνώντας και αυτός τους σταυρούς του κ. Γλέζου.

Τρίτη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ήταν η Μαρία Σπυράκη με επίσης εντυπωσιακή επίδοση, 319.237 σταυρούς, ενώ τέταρτη ήταν η Λίζα Βόζεμπεργκ με 288.427 σταυρούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τέσσερις πρώτοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προσπέρασαν τον πρώτο του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τα τελικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2019

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης πήρε τελικά 272.835 σταυρούς και ακολούθησε δεύτερη η προερχόμενη από τους Ανεξ. Ελληνες Ελενα Κουντουρά με 236.961. Τρίτος ήταν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Αρβανίτης με 220.816 σταυρούς.

Από το Κίνημα Αλλαγής, πρώτος και με διαφορά ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 180.822 σταυρούς και δεύτερη η Εύα Καΐλή με 145.650. Τρίτος και δεν εξελέγη ο Νίκος Παπανδρέου με 140.000 σταυρούς ακριβώς.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News