463
Η Ρόζμαρι Κλούνεϊ. όταν μεσουρανούσε στο τραγούδι τη δεκαετία του '50 και ως γκεστ στην «Εντατική» με τον διάσημο ανηψιό της, το 1995. Κάτω, σκηνή από τη σειρά «Catch-22» |

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ «ζωντανεύει» τη διάσημη θεία του στη σειρά «Catch-22»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 10:15
Η Ρόζμαρι Κλούνεϊ. όταν μεσουρανούσε στο τραγούδι τη δεκαετία του '50 και ως γκεστ στην «Εντατική» με τον διάσημο ανηψιό της, το 1995. Κάτω, σκηνή από τη σειρά «Catch-22»
|

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ «ζωντανεύει» τη διάσημη θεία του στη σειρά «Catch-22»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 10:15

Οχι έναν, όχι δύο, αλλά τρεις… Κλούνεϊ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι δουν την τηλεοπτική μεταφορά του διάσημου βιβλίου «Catch-22», που έχει σκηνοθετήσει ο διάσημος ηθοποιός και προβάλλεται ήδη σε Βρετανία και ΗΠΑ.

Ο 58χρονος Τζορτζ Κλούνεϊ, που συμμετέχει στη σειρά με τον τριπλό ρόλο του σκηνοθέτη, ηθοποιού και παραγωγού είναι ο πιο γνωστός από τα μέλη της οικογένειάς του που εμπλέκονται. Δεν είναι όμως τόσο γνωστή η σχέση του με την Ρόζμαρι Κλούνεϊ, θεία του ηθοποιού και τραγουδίστρια με μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα της, τη δεκαετία του ’50.

Στη σειρά ακούγονται τρία τραγούδια της, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Κλούνεϊ, μιλώντας σε θαυμαστές του, σύμφωνα με τους Times: «Εκανα τον σοφέρ για τη θεία μου όταν τραγουδούσε με τον Τόνι Μπένετ και τη Μάρθα Ρέι και άλλους. Μεγάλωσα με την υπέροχη μουσική της και άλλες παλιές μεγάλες επιτυχίες. Στα γυρίσματα ακούγαμε μόνο μουσικές της εποχής εκείνης».

Η θεία του εμφανίστηκε μαζί με τον Μπινγκ Κρόσμπι στην ταινία «Λευκά Χριστούγεννα», μεγάλη επιτυχία του 1954 και ηχογράφησε ντουέτο με την Μάρλεν Ντίτριχ. Στις μεγάλες της επιτυχίες, συγκαταλέγονται τα τραγούδια «Mambo Italiano», «Come On-A My House» και «Half As Much», ενώ στη σειρά ακούγεται και το «No Love Or Nothin’».

Το 1953, έγινε εξώφυλλο του περιοδικού TIME. Δυστυχώς, όμως, η ζωή της Ρόζμαρι Κλούνεϊ δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Τη δεκαετία του ΄60 εθίστηκε στα ηρεμιστικά και άρχισε να παραμελεί τον εαυτό της και την καριέρα της. Πέρασε μάλιστα, ένα διάστημα σε ψυχιατρική κλινική. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1968, ήταν παρούσα στη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι, στο Λος Αντζελες, με τον οποίο ήταν καλή φίλη.

Η Ρόζμαρι Κλούνεϊ, ο Ντιν Μάρτιν και ο Τζέρι Λι Λιούις, σε τηλεοπτική εκπομπή, το 1952 – NBC

Το 1977, απεξαρτημένη πια, εμφανίστηκε μαζί με τον Μπινγκ Κρόσμπι σε τηλεοπτικό σόου και έγινε ξανά γνωστή. Πέθανε το 2002, σε ηλικία 74 ετών.

Επτά χρόνια νωρίτερα, είχε εμφανιστεί στην σειρά «Στην εντατική», με την οποία ο Κλούνεϊ έγινε διάσημος. Για την εμφάνισή της, κέρδισε μία υποψηφιότητα για βραβείο Εμι.

Το τρίτο μέλος της οικογένειας Κλούνεϊ που εμφανίζεται στο «Catch-22», είναι η 33χρονη εγγονή της Ρόζμαρι, Τέσα Φέρερ, γνωστή από τον ρόλο της στη σειρά «Grey’s Anatomy».

Σκηνοθέτες και ηθοποιοί της σειράς «Catch-22», στην πρεμιέρα στο Λονδίνο, τον Μάιο. Πρώτη από δεξιά, η Τέσα Φέρερ – EPA

Η σειρά, που είναι συμπαραγωγή του βρετανικού Channel 4 και του αμερικανικού Hulu, βασίζεται στο ομώνυμο έργο του αμερικανού συγγραφέα Τζόζεφ Χέλερ, ένα αριστουργηματικό αντιπολεμικό κοινωνικό μυθιστόρημα, μια σάτιρα κατά του πολέμου (και όχι μόνο) που έχει ήδη μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη (το 1970 σε σκηνοθεσία του Μάικ Νίκολς) και θεωρείται από πολλούς κριτικούς ένα από τα σπουδαιότερα λογοτεχνικά κείμενα του 20ού αιώνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...