564
Οι βραβευθέντες στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας |

Τα πρώτα 10 κεράκια ενός διαγωνισμού επιχειρηματικότητας

Κώστας Τσαούσης Κώστας Τσαούσης 24 Σεπτεμβρίου 2019, 17:38
Οι βραβευθέντες στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας
|

Τα πρώτα 10 κεράκια ενός διαγωνισμού επιχειρηματικότητας

Κώστας Τσαούσης Κώστας Τσαούσης 24 Σεπτεμβρίου 2019, 17:38

Ο Μιχάλης Βαφόπουλος είναι ένας εκ των πρωτοπόρων data minors στη χώρα μας. Προερχόμενος από τα σπλάχνα του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» έχει βρει μαζί με την εταιρεία του, τη Linked Business, φιλόξενη στέγη στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» (ο τελευταίος βρίσκεται στην επικράτεια του «Δημόκριτου» στην Αγία Παρασκευή).

Ο Βαφόπουλος, πέραν της επιτυχίας και της γενικότερης αναγνώρισής του ως ερευνητή (πρόσφατα έγινε και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας «Ελληνικό Κτηματολόγιο»), θέλησε να αναλάβει το ρίσκο ενός startupper. Μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει καλά – το πελατολόγειο της Linked Business μεγαλώνει εντάσσοντας μεγάλα ονόματα της ελληνικής αγοράς. Και δεν είναι μόνο αυτό, ο Βαφόπουλος και η εταιρεία του ήταν ο μεγάλος νικητής -και με χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ- του 9ου διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο με τις σχετικές βραβεύσεις.

Ζήτησα από τον Μιχάλη δυο λόγια: «Διαβάζοντας τις καταχωρίσεις για τον 10ο διαγωνισμό του NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας συνειδητοποιώ πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή μας στην προηγούμενη χρονιά. Η προβολή και η αναγνωρισιμότητα της Linked Business εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς δίνοντας μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη του πελατολογίου μας.

»Με βάση την εκρηκτική είσοδό μας στην αγορά το 2019, για το 2020 στοχεύουμε να καθιερωθούμε στη χώρα μας ως ο κυρίαρχος πάροχος επιχειρηματικής πληροφόρησης. Το 2021 θα σηματοδοτηθεί με την οργανωμένη έξοδό μας προς τις ευρωπαϊκές αγορές. Εχουμε ξεκινήσει να πειραματιζόμαστε με την Κύπρο και τα Βαλκάνια τόσο σε επίπεδο διαθέσιμων δεδομένων όσο και για τις σχετικές υπηρεσίες που (δεν) παρέχονται στις αγορές αυτές».

Ο 10ος διαγωνισμός

Σχεδόν μισός μήνας απομένει μέχρι να λήξει η προθεσμία υποβολής των προτάσεων-ιδεών για τον επετειακό 10ο διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών του διαγωνισμού διαβάζουμε: «Η Εθνική Τράπεζα, διοργανώνει τον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες βασισμένες στις νέες τεχνολογίες και να προωθήσει την καινοτομία στην Ελλάδα.

»Ο διαγωνισμός αποτελεί δράση του προγράμματος NBG Business Seeds​ για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Αποσκοπεί στην ενίσχυση και στήριξη της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων, και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολυτεχνείο Κρήτης.

»Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική με αντικείμενο που εντάσσεται σε μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες: Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, Περιβάλλον και Τεχνολογία, Πολιτισμός και Τεχνολογία.

​»Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί. Επίσης δίνεται έμφαση στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

»Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και του Facebook.

»Τέλος, για την οικονομική στήριξη εταιρειών προβλέπονται στοχευμένες δράσεις οικονομικής στήριξης σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τις: Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ, Endeavor Greece, InnoEnergy, KiNNO, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ιδρυμα Ωνάση».​

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...