360
Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν στο βήμα της Βουλής | INTIMEnews

Τα παίρνει πίσω ο βουλευτής Ξάνθης Μπαράν, αλλά δεν πείθει

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2022, 14:01
Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν στο βήμα της Βουλής
|INTIMEnews

Τα παίρνει πίσω ο βουλευτής Ξάνθης Μπαράν, αλλά δεν πείθει

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2022, 14:01

Η αντεθνική συμπεριφορά (εδώ) του μουσουλμάνου βουλευτή Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, εξυπηρετώντας εξόφθαλμα τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, ανάμεσά τους και αυτήν της Νέας Δημοκρατίας, που κάλεσε τον πρόεδρο του Κινήματος, Νίκο Ανδρουλάκη, να πάρει θέση.

Αντ’ αυτού, ωστόσο, ήρθε μία δήλωση του ίδιου του βουλευτή (προφανώς καθ’ υπόδειξη της Χαριλάου Τρικούπη) με την οποία έπαιρνε πίσω όλα όσα έλεγε περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη και τις «δράσεις» της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), της οποίας υπερηφανευόταν πως είναι μέλος.

 «Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως βουλευτής Ξάνθης», έγραψε στη σχετική ανάρτησή του στο Twitter ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας παράλληλα να διαβεβαιώσει ότι -ως μέλος του κοινοβουλίου- σέβεται τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας και ειδικά του τελευταίου (εδώ) που ψηφίστηκε για το θεσμικό πλαίσιο των μουφτείων Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Ξάνθης Πηγή και των μουφτήδων.

«Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίςκαμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα», αναφέρει συγκεκριμένα και καταλήγει στη δήλωση ανασκευής στην οποία προέβη:

«Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω».

Και μπορεί ο βουελυτής Μπαράν να τα πήρε πίσω όλα, «κατεβάζοντας», όπως ισχυρίζεται, και τις φωτογραφίες δίπλα στους υποψήφιους «ψευδομουφτήδες»-όργανα της Αγκυρας, οι ανωτέρω διαβεβαιώσεις του, ωστόσο, ερμηνεύονται από πολλούς ως προσχηματικές, καθώς υπάρχουν καταγεγραμμένες δημόσιες δηλώσεις του όπου αμφισβητεί ακόμα και τη Συνθήκη Λωζάνης, ως «πιστός» εκφραστής του τουρκικού ρεβιζιονισμού. Ενδεικτικό το βίντεο από παλαιότερες δηλώσεις του -όχι και τόσο μετανοημένου όπως θέλει να παρουσιάζεται- βουλευτή:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...