369
Ο παρουσιαστής της βραδιάς Κρις Ροκ | youtube.com

Μετρώντας αντίστροφα για τα Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2016, 10:34
Ο παρουσιαστής της βραδιάς Κρις Ροκ
|youtube.com

Μετρώντας αντίστροφα για τα Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2016, 10:34

Με την αλλαγή του χρόνου αρχίζει για τα καλά η σεζόν των κινηματογραφικών βραβείων και μαζί η αντίστροφη μέτρηση για τα 88α βραβεία Οσκαρ της 28ης Φεβρουαρίου. Αλλά προηγείται η νύχτα των 73ων Χρυσών Σφαιρών, που με παρουσιαστή τον Ρίκι Τζερβές θα απονεμηθούν την προσεχή Κυριακή, 10 Ιανουαρίου. Και αυτή η αλληλουχία ημερομηνιών συνιστά μια άτυπη μάχη εντυπώσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ενώ κατά παράδοση είναι τα χρυσά αγαλματάκια που κάθε χρόνο κλέβουν την παράσταση και σφραγίζουν τη χρονιά, ο πόλεμος των «ημερομηνιών» και της σημασίας κάθε βραβείου είναι όλο και πιο σκληρός.

Οι Χρυσές Σφαίρες, ας πούμε, διεκδικούν τα τελευταία χρόνια για τον εαυτό τους τον ρόλο του «οδηγού» για τα Οσκαρ: ό,τι βραβεύεται από την Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ γίνεται αυτομάτως φαβορί για το χρυσό αγαλματάκι «κλέβοντας» λίγο το στοιχείο της έκπληξης για τη μεγάλη βραδιά – και επειδή όλα μετρώνται σε νούμερα τηλεθέασης αυτό έχει αποκτήσει τεράστια σημασία.

Ποιος λοιπόν θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού και των μέσων ενημέρωσης; Στις 10 Ιανουαρίου απονέμονται οι Χρυσές Σφαίρες, λίγες ημέρες μιντιακής «ανάσας» για τον θεσμό και γρήγορα γρήγορα, στις 14 Ιανουαρίου ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για τα Οσκαρ, διεκδικώντας εκ νέου το ενδιαφέρον. Και υπό την ίδια λογική το προωθητικό βίντεο για την τελετή απονομής των Οσκαρ βγαίνει νωρίς και σκοπίμως, λίγα 24ωρα πριν από τη βραδιά των Χρυσών Σφαιρών.

Στο πρώτο βίντεο για την εφετινή απονομή των Οσκαρ ο παρουσιαστής, κωμικός Κρις Ροκ, συγκρίνει την τελετή με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς: «Θα τελειώσει με πολλούς απογοητευμένους και θλιμμένους ανθρώπους που ορκίζονται ότι του χρόνου θα τα πάνε καλύτερα», αστειεύεται

Ο Ροκ, βρήκε τη σχέση μεταξύ θανάτου, φόρων και Οσκαρ!
Ο Ροκ, βρήκε τη σχέση μεταξύ θανάτου, φόρων και Οσκαρ!

Ο Ροκ εμπλουτίζει λιγάκι και μια αγαπημένη φράση των Αμερικάνων, ότι στη ζωή δυο πράγματα είναι σίγουρα, ο θάνατος και οι φόροι. Το τρίτο είναι τα Οσκαρ «και ελπίζω να μην μου τύχουν και τα τρία φέτος», λέει με το γνωστό του ύφος.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Κρις Ροκ θα παρουσιάσει την βραδιά, μετά την απονομή του 2005. H περυσινή δοκιμή με τον Νιλ Πάτρικ Χάρις δεν ήταν επιτυχημένη και έτσι επιστρατεύτηκε ο κωμικός με το καυστικό χιούμορ και την αχαλίνωτη γλώσσα για να δώσει ξανά στα Οσκαρ τηλεθέαση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...