199
Η τραγουδίστρια, με καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο, ζει και εργάζεται στη Βρετανία | Twitter

Τα «γυρνάει» η Ντούα Λίπα για τον χάρτη με τη Μεγάλη Αλβανία: Δεν ήθελα να προκαλέσω μίσος

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 09:16
Η τραγουδίστρια, με καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο, ζει και εργάζεται στη Βρετανία
|Twitter

Τα «γυρνάει» η Ντούα Λίπα για τον χάρτη με τη Μεγάλη Αλβανία: Δεν ήθελα να προκαλέσω μίσος

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 09:16

Σε «σκόπιμη παρερμηνεία» απέδωσε η αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια Ντούα Λίπα τον θόρυβο που προκάλεσε ανάρτησή της για τους «αυτόχθονες Αλβανούς», την οποία συνόδευε μάλιστα με έναν χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας που έφτανε ως την Πρέβεζα.

Οπως έγραψε σε διευκρινιστική ανάρτηση, επιθυμία της ήταν να αναδείξει την πατρίδα της με τον πολιτισμό και όχι να ενθαρρύνει τον εθνικισμό που απορρίπτει.

Γράφει η ποπ τραγουδίστρια:

«Δεν είχα σκοπό με την προηγούμενη ανάρτηση να προκαλέσω μίσος. Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς.

»Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, το προφίλ μου τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική, και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου.

»Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας και την καταγωγή μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα χώρα μου. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους».

Αυτή ήταν η ανάρτηση που προκάλεσε σάλο:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...