242
Η Μπαρ Ρεφαέλι, στο μέσον, και η μητέρα της Τζίπι, δεξιά, προσέρχονται στο δικαστήριο στο Τελ Αβίβ | Oded Balilty/Pool via REUTERS

Ισραήλ: Βαριά «καμπάνα» στην Μπαρ Ρεφαέλι για φοροαποφυγή

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2020, 14:00
Η Μπαρ Ρεφαέλι, στο μέσον, και η μητέρα της Τζίπι, δεξιά, προσέρχονται στο δικαστήριο στο Τελ Αβίβ
|Oded Balilty/Pool via REUTERS

Ισραήλ: Βαριά «καμπάνα» στην Μπαρ Ρεφαέλι για φοροαποφυγή

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2020, 14:00

Με μεγάλο πρόστιμο και ποινή κοινωνικής υπηρεσίας τιμώρησε δικαστήριο στο Ισραήλ το τοπ μόντελ Μπαρ Ρεφαέλι για τη μη καταβολή φόρων.

Η 35χρονη σούπερ σταρ της πασαρέλας, που επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα, είχε κατηγορηθεί ότι όσο ζούσε στο εξωτερικό, κατέθετε ψευδή εκκαθαριστικά για να αποφύγει την καταβολή φόρων στο Ισραήλ.

Δικαστήριο στο Τελ Αβίβ αποφάσισε ότι η Ρεφαέλι πρέπει να καταβάλει 2,5 εκατ. σέκελ (638.000 ευρώ) ενώ θα πρέπει να συμπληρώσει και εννέα μήνες κοινωνικής εργασίας.

Για φοροδιαφυγή καταδικάστηκε και η μητέρα και μάνατζερ της Ρεφαέλι. Η ποινή της Τζίπι Ρεφαέλι είναι 2,5 εκατ. σέκελ, η επιστροφή των φόρων που δεν κατέβαλε και φυλάκιση 16 μηνών. Είχε κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, ότι είχε υπογράψει για την ενοικίαση κατοικιών στο όνομα συγγενών ώστε να αποκρύψει την πραγματική κατοικία της κόρης της.

Και οι δύο γυναίκες είχαν δηλώσει την ενοχή τους και συνεργάστηκαν με τις Αρχές, αναφέρει το BBC.

Η έρευνα είχε αρχίσει το 2015. Η Μπαρ Ρεφαέλι είχε παραδεχτεί ότι για χρόνια δεν δήλωνε όλα τα εισοδήματά της από την εργασία της στο εξωτερικό. Οι δικηγόροι της ισχυρίστηκαν πάντως ότι δεν είχε αποφύγει σκόπιμα την πληρωμή φόρων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρεφαέλι έχει προκαλέσει συζητήσεις για τις απαιτήσεις της.

Παρότι είναι υποχρεωτική για όλες τις γυναίκες στο Ισραήλ, η Ρεφαέλι δεν έχει ολοκληρώσει τη στρατιωτική της θητεία. Το 2018 είχε εμφανιστεί σε διαφήμιση φορώντας το ισλαμικό νικάμπ, ενώ το 2015, για τον γάμο της, είχε ζητήσει να κλείσει… ο εναέριος χώρος πάνω από το σημείο της τελετής!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...