209
| Fred Lee/Walt Disney Television via Getty Images via Getty Images

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν χάθηκαν, κλάπηκαν», λέει ο Τζον Ολιβερ

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2022, 21:23
|Fred Lee/Walt Disney Television via Getty Images via Getty Images

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν χάθηκαν, κλάπηκαν», λέει ο Τζον Ολιβερ

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2022, 21:23

Στο ζήτημα των κλεμμένων αρχαιοτήτων, τόσο όσων βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, αλλά και γενικότερα, αναφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής ο διάσημος οικοδεσπότης του «Last Week Tonight», Τζον Ολιβερ.

«Αν ψάχνει κανείς κάποιο χαμένο μνημείο, 9 στις 10 περιπτώσεις θα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο. Είναι το μεγαλύτερο τμήμα απολεσθέντων του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βρετανός κωμικός και παρουσιαστής, ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της τηλεόρασης παγκοσμίως.

Εκανε ειδική μνεία, μάλιστα, στα Γλυπτά του Παρθενώνα, λέγοντας ότι ορισμένα από αυτά που βρίσκονται στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Ελλάδα είναι πολύ λευκά καθώς τα κομμάτια που λείπουν έχουν συμπληρωθεί με γύψο. Πού ακριβώς είναι αυτά τα κομμάτια που λείπουν; Στο Βρετανικό Μουσείο, ξεκαθάρισε.

«Δεν χάθηκαν, κλάπηκαν που είναι ακόμα χειρότερο. Είναι σαν να μην μπορεί κάποιος να βρει το τελευταίο κομμάτι του παζλ και να μαθαίνει ότι τελικά δεν το τοποθέτησε λάθος. Ενας βρετανός κόμης μπήκε στο σπίτι κρυφά, το έκλεψε και μετά το πούλησε σε ένα μουσείο παραπάνω από 1.000 μίλια μακριά», πρόσθεσε.

Παρότι επέκρινε τις αντίστοιχες πολιτικές όλων των μουσείων, ο Τζον Ολιβερ επέστρεφε συνεχώς στα της πατρίδας του, κατακευραυνώνοντας όσους υπερασπίζονται την κλοπή αρχαιοτήτων, επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, ότι η Βρετανία είναι σε θέση να φροντίζει τις αρχαιότητες καλύτερα από τις χώρες από τις οποίες προήλθαν.

Με πληροφορίες από το The Wrap

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...