489
Ιωάννα Παλιοσπύρου, Σοφία Μπεκατώρου, Χρήστος Μάστορας. Τρία αναγνωρίσιμα πρόσωπα για τη ΝΔ | Instagram/Intimenews/CreativeProtagon

Συζητήσεις για Παλιοσπύρου, Μπεκατώρου και Μάστορα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 12:27
Ιωάννα Παλιοσπύρου, Σοφία Μπεκατώρου, Χρήστος Μάστορας. Τρία αναγνωρίσιμα πρόσωπα για τη ΝΔ
|Instagram/Intimenews/CreativeProtagon

Συζητήσεις για Παλιοσπύρου, Μπεκατώρου και Μάστορα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 12:27

Καθώς οι εκλογές είναι ζήτημα λίγων μηνών, τα επιτελεία των κομμάτων ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτιά τους –και σε αυτά, πέρα από τους βουλευτές και τα προβεβλημένα ή τοπικά στελέχη, θα πρέπει να υπάρχουν και «κράχτες», διασημότητες ή αναγνωρίσιμοι εκπρόσωποι της λεγόμενης κοινωνίας των πολιτών, με τους οποίους και θα ταυτιστεί ο μέσος ψηφοφόρος και οι παρατάξεις θα εκπέμψουν καλύτερα το μήνυμα που θέλουν.

Στη Νέα Δημοκρατία για παράδειγμα, οι πρόσφατες συναντήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκο Παπαϊωάννου, τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα ή ακόμα και με την ηθοποιό Βάνα Μπάρμπα, δεν μπορούν να θεωρηθούν συμπτωματικές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελένης Ευαγγελοδήμου στα «Νέα», στη Νέα Δημοκρατία ζητούμενο είναι η διεύρυνση και οι συμβολισμοί. Η κυρία Μπάρμπα βέβαια, η οποία μέχρι πρόσφατα στήριζε Ανδρέα Λοβέρδο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είπε ότι δεν θα ήθελε να της γίνει πρόταση για τις εκλογές, όμως για άλλα ηχηρά ονόματα οι συζητήσεις είναι ανοιχτές.

Τα «Νέα» υπενθύμισαν ότι εδώ καιρό τρέχει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του τραγουδιστή (από τις «Μέλισσες») Χρήστου Μάστορα, με τον οποίο είχε πέρυσι τέτοιες μέρες ένα τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η σχέση των δύο μετρά πάνω από δύο χρόνια –ήταν Φεβρουάριος του 2020, όταν ο κ. Μάστορας είχε κάνει μια οργισμένη ανάρτηση για την αδικία εις βάρος ομογενών από τη Βόρεια Ηπειρο από τη μη κατάργηση πρόβλεψης του Νόμου Κατρούγκαλου στο νέο τότε, Ασφαλιστικό, και ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει μαζί του για να λυθεί το θέμα. Ο 36χρονος σήμερα τραγουδιστής, με καταγωγή από το Βοδινό της Βόρειας Ηπείρου και ιδιαίτερη απήχηση στα νεανικά κοινά, θεωρείται ιδανική προσθήκη για τις εκλογικές λίστες της ΝΔ.

Αλλά δεν είναι μόνο ο κ. Μάστορας. Εισηγήσεις δέχεται το πρωθυπουργικό γραφείο για την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, πρόσωπο του ελληνικού #ΜeΤoo. Επίσης, σύμφωνα πάντα με «Τα Νέα», πρόσωπο που στη ΝΔ σκέφτονται σοβαρά είναι η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία συγκίνησε με τον δυναμισμό και την αξιοπρέπεια που αντιμετώπισε την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι το 2020.

Οπως πάντως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, το γαλάζιο ραντάρ είναι στραμμένο και σε προβεβλημένους επιστήμονες και ομογενείς – Μιχάλης Μπλέτσας του ΜΙΤ, Γιώργος Πρεβελάκης του Πανεπιστημίου Σορβόννης, Εφη Βαγενά του Ινστιτούτου Τεχνολογίας στη Ζυρίχη, Εντι Ζεμενίδης του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας κ.ά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα επίσης με «Τα Νέα» και ρεπορτάζ του Δημήτρη Ν. Μανιάτη, οι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου που συζητούνται είναι πολλοί: πλάι σε πρόσωπα όπως ο ιρλανδοκρητικός μουσικός και οργανοπαίχτης Ρος Ντέιλι που ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2019, σταθερά προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ηθοποιοί Μαριάννα Τουμασάτου, Μάριος Αθανασίου και Τάκης Παπαματθαίου.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συζητείται η επιστροφή της πρώην υπουργού Μιλένας Αποστολάκη στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών –όπως και του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου– ενώ για την Α’ Πειραιά, ετοιμάζεται ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ και πρώην δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας. Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ακούγεται ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...