348
Η Πόπη Τσαπανίδου που έρχεται και ο Οθων Ηλιόπουλος που φεύγει, σε προεκλογικό γεύμα με τον Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Απρίλιο | INTIMEnews

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται τελικά ο Ηλιόπουλος; Η Τσαπανίδου στη θέση του στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2024, 10:01
Η Πόπη Τσαπανίδου που έρχεται και ο Οθων Ηλιόπουλος που φεύγει, σε προεκλογικό γεύμα με τον Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Απρίλιο
|INTIMEnews

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται τελικά ο Ηλιόπουλος; Η Τσαπανίδου στη θέση του στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2024, 10:01

Οι πληροφορίες ήθελαν εδώ και ημέρες τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Οθωνα Ηλιόπουλο, να παραιτείται (λόγω επαγγελματικού φόρτου) ώστε να ανοίξει και ο δρόμος για την είσοδο του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη (μετά από κάποιες ακόμη παραιτήσεις, βλ. σχετικά εδω). Σήμερα οι εν λόγω πληροφορίες φαίνεται να επιβεβαιώνονται, αλλά συνοδεύονται και από μία ανατροπή καθώς σε συνέχεια της διάψευσης από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη –στη συνέντευξή του την Τετάρτη στο Μega– για τα περί αξίωσης παραιτήσεων των επιλαχόντων ώστε να βρεθεί στα κοινοβουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, τη θέση του κ. Ηλιόπουλου φέρεται να καταλαμβάνει ως πρώτη επιλαχούσα, η -άφαντη εδώ και μήνες μετά την ήττα Τσίπρα στις εθνικές εκλογές- Πόπη Τσαπανίδου.

Ο ίδιος ο Οθων Ηλιόπουλος είχε δηλώσει σχετικά στο ATTICA TV, προαναγγέλλοντας κατά μία ερμηνεία την παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας:

«Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου. »Ενα πράγμα έχω να δηλώσω ότι ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου, ότι ακόμη και αν με είχαν πιέσει εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό».

Ο κ. Ηλιόπουλος έσπευσε μάλιστα να ξεκαθαρίσει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές Επικρατείας», στη συνέχεια όμως, προετοίμασε το έδαφος, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, μιλώντας για  τον «μεγάλο όγκο δουλειάς» που έχει επωμιστεί εν γένει, τις διογκούμενες υποχρεώσεις του κτλ.

«Το σύστημά μου είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους απόδημους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, που νομίζω κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω, τι αφήνω και όσο περνάει ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιο τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», θέλησε να επισημάνει.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την Κουμουνδούρου να γίνονται εντός της ημέρας στην εκδήλωση για τις ευρωεκλογές στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...