517
|

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2024, 20:43

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2024, 20:43

«Λάθος» χαρακτήρισε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απαγορεύει στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή να διατηρούν επιχειρήσεις στο εξωτερικό ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης το βράδυ της Τετάρτης, σε συνέντευξή του στο Mega. Γνωστοποίησε, συγχρόνως, ότι έχει μεταβιβάσει το σύνολο των συμμετοχών του σε εταιρείες του εξωτερικού.

«Εχω μεταβιβάσει όλη τη συμμετοχή που μπορεί να είχα. Τα “αστακοκάραβα” ήταν μέρος μιας επιχείρησης που είναι γνωστή στον κόσμο. Ηταν σε συνεργασία με εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο (…). Εχουν μεταβιβαστεί οι μετοχές. Αυτός ο νόμος, δημιουργήθηκε –δεν έχω πρόβλημα να πω ότι ήταν στρεβλό– για να μην βγάζουν έλληνες πολιτικοί “μαύρα” έξω. Οχι για να μην βάζουν οι απόδημοι “άσπρα” μέσα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

«Αν κληθώ να δώσω εξηγήσεις θα δώσω εξηγήσεις την Δικαιοσύνη. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί ποτέ να αρχειοθετηθεί. Είμαι ο πολιτικός που θα τηρήσει το νόμο. Εφόσον έχει υπάρξει μία παρατυπία και χρειαστεί να πληρώσω κάποιο πρόστιμο θα το πληρώσω, αλλά ο έλληνας πολίτης να γνωρίζει ότι ουδέποτε έχω φοροδιαφύγει», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ, αν του έχουν επιστραφεί τα χρήματα και αν έχουν επιστραφεί με τη διαδρομή από την οποία έφυγαν, είπε ότι «τα χρήματα έχουν επιστραφεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, στην OSIOS, και μάλιστα με ζημία λόγω συναλλάγματος. Ηταν ένα άτοκο δάνειο, ώστε να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι εργαζόμενοι».

Μετά από το παραπάνω «άδεισμα» της κυβέρνησης Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης φάνηκε να «αδειάζει» και τον ίδιο τον προκάτοχό του, στον οποίο παρέπεμψε τους δημοσιογράφους, μετά από ερωτήματα που αφορούσαν την περίοδο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το «παρα-υπουργείο» που κατήγγειλε ο Σταύρος Κοντονής για την υπόθεση Novartis, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιορίστηκε να δηλώσει ότι «ο κύκλος (του ΣΥΡΙΖΑ) ’15-’19 έχει κλείσει» και ότι στη θέση του «υπάρχει ένας καινούργιος κύκλος που έχει ανοίξει και περιέχει πολύ μεγάλη ανανέωση».

Συνεπώς «μπορείτε να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα (…). Γι’ αυτή την ερώτηση πρέπει να ρωτήσετε τον Τσίπρα», είπε στους δημοσιογράφους. «Δεν έχω πληροφόρηση. Ρωτήστε τον Αλέξη. Αν ήμουν στην κυβέρνηση τότε θα σας απαντούσα. Δεν ήμουν στην κυβέρνηση, δεν γνωρίζω», επέμεινε, μετά από νέα σχετική ερώτηση.

«Παππάς και Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου», διευκρίνισε πάντως ο κ. Κασσελάκης, ερωτηθείς πώς γίνεται να έχει κλείσει ο κύκλος του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πλάι του βρίσκονται τα ίδια πρόσωπα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο ίδιος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε σχέση με όσα έχουν γραφτεί για την απόσταση που φέρεται να τον χωρίζει από τον πρώην πρόεδρο.

«Συζητήσαμε και όλα καλά. Δεν τον θεωρώ υπονομευτή μου. Δεν πρόκειται να με αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές», είπε ο κ. Κασσελάκης, αποκαλύπτοντας πως οι δύο άνδρες συναντήθηκαν μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε… να βάλει «βόμβα», αντί να παραστεί.

Ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε αν θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε αρνητικά. Αρνητικά απάντησε, επίσης, όταν ρωτήθηκε αν θα πάρει τη θέση κάποιου βουλευτή από το Επικρατείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...