213
Αποψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου | INTIMEnews

ΣΥΡΙΖΑ: Φταίει η κυβέρνηση για τις αυτοκτονίες των δύο προσφύγων στο Κιλκίς

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2019, 15:36
Αποψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
|INTIMEnews

ΣΥΡΙΖΑ: Φταίει η κυβέρνηση για τις αυτοκτονίες των δύο προσφύγων στο Κιλκίς

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2019, 15:36

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τη πολιτική της στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αυτοκτονία δύο αιτούντων άσυλο,  αφγανικής και ιρακινής καταγωγής αντίστοιχα, στον χώρο φιλοξενίας των Μουριών στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, ο πρώτος (23-33 ετών, αφγανικής καταγωγής και πατέρας δύο παιδιών) βρέθηκε κρεμασμένος σε μία γέφυρα έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένουν περίπου 350 με 400 πρόσφυγες και ο δεύτερος (περίπου 30 ετών, ιρακινής καταγωγής) επίσης κρεμασμένος στον διάδρομο του ξενοδοχείου.

Οδυνηρές ειδήσεις από το Κιλκίς και την περιοχή των Μουριών. Σε ξενοδοχείο της περιοχής όπου φιλοξενούνται 350 – 400…

Geplaatst door Greek Forum of Refugees op Donderdag 26 december 2019

Παρ’όλο που αναγνωρίζει ότι τα ζητήματα αυτά δεν ενδείκνυνται για πολιτικές αντιδικίες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, κατηγορώντας τη ότι στερεί από τους πρόσφυγες το δικαίωμα της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας την ώρα που έχει αφαίρεσει το «μετατραυματικό στρες» από τη λίστα των κατηγοριών ευαλωτότητας.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον ο ένας από τους δύο αυτόχειρες  ήταν διαγνωσμένος με ψυχολογικά προβλήματα και έχρηζε φαρμακευτικής αγωγής και παρακολούθησης, γι αυτό και χαρακτήριζεται  «τουλάχιστον ανεύθυνο, εάν όχι εγκληματικό, να μην παρέχεται υγειονομική φροντίδα στους ανθρώπους αυτούς και να μην υπάρχει πρόβλεψη της Πολιτείας και των εμπλεκόμενων ΜΚΟ για παροχή φαρμακευτικής αγωγής και νοσηλείας στους χώρους διαμονής τους».

Τονίζεται τέλος ότι η υγειονομική τους κάλυψη είναι απαραίτητη τόσο για τη δική τους υγεία και ασφάλεια όσο και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...