418
Η αφίσα - πρόκληση με την ανάρτηση των υπεθύνων του μπαρ | Τwitter

«Κατέβηκε» το event με τον μακιγιαρισμένο Ιησού – απειλές για τη ζωή των διοργανωτών

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2019, 11:11
Η αφίσα - πρόκληση με την ανάρτηση των υπεθύνων του μπαρ
|Τwitter

«Κατέβηκε» το event με τον μακιγιαρισμένο Ιησού – απειλές για τη ζωή των διοργανωτών

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2019, 11:11

Αποδέκτες απειλών για λιντσάρισμα, ή ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή, έγιναν οι υπεύθυνοι του  μπαρ «Σκαντζόχοιρος» στο Ναύπλιο, εξαιτίας της προκλητικής αφίσας με τον μακιγιαρισμένο Ιησού για την προώθηση «πάρτι βλασφημίας» (όπως χαρακτηριστικά αναγραφόταν) την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η διοργάνωση του event και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν οι διοργανωτές να το διαφημίσουν, έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών και οργισμένων αντιδράσεων.

Με ανάρτησή τους στο Facebook oι υπεύθυνοι του μπαρ γνωστοποίησαν πως τις τελευταίες ημέρες έγιναν αποδέκτες απειλητικών τηλεφωνημάτων, με κάποιους να τους απειλούν με λιντσάρισμα. Οπως αναφέρουν, δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους ακόμα και στο ίδιο τους το σπίτι.

 «Οι καλοί χριστιανοί που θίχτηκαν για το κραγιόν στον Ιησού, τηλεφωνούν και απειλούν ότι θα μας σκοτώσουν και θα μας κάψουν. Το λιντσάρισμα άλλωστε από χριστιανούς και νοικοκυραίους είναι πολύ της μόδας σε αυτή τη χώρα», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Στην αφίσα για την προώθηση του πάρτι (δείτε τη πάνω), εμφανίζεται ο Ιησούς με κραγιόν, σκουλαρίκια και μέικ απ. Το λιντάκι στη σχετική διαφημιστική ανάρτηση στο Facebook έγραφε: «Γιορτάζουμε τα 2019α γενέθλια του ανθρώπου που έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης κ της αλληλεγγύης προς όλους με μια κλασική εορταστική εξεφτελιστική παρτάρα όπως κάθε χρόνο. Μουσικάρες για μας διαλέγει η Μαρωφυλλιά από τα παλιά. Αμαρτωλοί του κόσμου ελάτε».

Μετά την κατακραυγή και τις απειλές τις οποίες δέχθηκαν οι υπεύθυνοι του μπαρ «ανέβασαν» και δεύτερη , διευκρινιστική, ανάρτηση, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι…

«Για όσους θέλουν πραγματικά να ακούσουν την δίκη μας πλευρά, δεν θέλαμε ποτέ να πετύχουμε τίποτε από όλα αυτά. Το event κατέβηκε, δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα έφτανε κάποιος στο σημείο να έρθει σπίτια μας για να μας κάνει κακό. Η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν προϊόν δικό μας μιας και μπορεί να την βρει ο καθένας με ένα απλό search στο google και βρέθηκε ακριβώς όπως την ανεβάσαμε. Οσοι μας ξέρουν, γνωρίζουν ότι ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε είναι αφενός η queer πλευρά του μαγαζιού και αφετέρου η χριστιανική αποδοχή όλων μας. Καλή χρονιά.

»Σε ό,τι αφορά τη λέξη Queer, πρόκειται έναν όρο ομπρέλα, που αφορά τις έμφυλες μειονότητες, που δεν ανήκουν στην κατηγορία των ετεροφυλόφιλων και των cisgender και προσδιορίζει έτσι τα gay άτομα. Άνθρωποι που δεν αποδέχονται τις “παραδοσιακές έννοιες φύλων”, και χωρίς να θέλουν να προσδιοριστούν ως ΛΟΑΤ πολλές φορές αυτοπροσδιορίζονται ως queer. Ο εν λόγω όρος χρησιμοποιείται ενίοτε ώστε να περιγράψει και κάποια ταυτότητα ή κάποια μη κανονιστική πεποίθηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...