376
Σωρός σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη: μια εικόνα που θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε και τις επόμενες ημέρες | Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σκουπιδιών συνέχεια: Παρατείνεται έως την Πέμπτη η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2017, 14:00
Σωρός σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη: μια εικόνα που θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε και τις επόμενες ημέρες
|Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σκουπιδιών συνέχεια: Παρατείνεται έως την Πέμπτη η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2017, 14:00

Τουλάχιστον ως την Πέμπτη θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, μετά από σύσκεψη που είχαν το πρωί της Κυριακής στην οποία απέρριψαν την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕ – ΟΤΑ, με απόφαση του εκτελεστικού οργάνου της Ομοσπονδίας, απέρριψε ομόφωνα την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών και δηλώνει η κυβερνητική νομοθετική πρόταση «δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας». Ως σήμερα το βράδυ θα παρουσιάσει τις προτάσεις της στον υπουργό, μεταξύ των οποίων είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Ωστόσο, δηλώνουν ότι θα βγαίνουν περισσότερα απορριμματοφόρα που θα συγκεντρώνουν τα σκουπίδια από ευαίσθητα σημεία, όπως νοσοκομεία, γηροκομεία και  λαϊκές αγορές.

Εν τω μεταξύ, θα συνεχιστούν και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Για τη Δευτέρα έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας και η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:30 έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Για την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30. Μετά θα γίνει πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Διακόπτει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΠ-ΟΤΑ

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ) δηλώνει ότι αναστέλλει τις δικές της κινητοποιήσεις μετά από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το υπουργείου για την προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις εργασίας, αλλά και για την κατάθεση ρύθμισης για τους συμβασιούχους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας μικρός αριθμός απορριμματοφόρων θα βγει στους δρόμους για αποκομιδή σκουπιδιών, παρά ταύτα, το πρόβλημα με τους σωρούς των απορριμάτων θα εξακολουθήσει και τις επόμενες ημέρες.

Πατούλης: «Περιμένουμε λύση από την κυβέρνηση»

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι «περιμένουμε αύριο (ενν. Δευτέρα) από τη κυβέρνηση να δώσει μια λύση που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων με συμβάσεις αορίστου. Ταυτόχρονα να συμβάλει προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις πόλεις μας», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «με τον ερασιτεχνικό τρόπο που χειρίζονται το θέμα συμβάλλουν, ηθελημένα ή μη, στην είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων στους δήμους».

Ο κ. Πατούλης υποστήριξε ακόμη ότι για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί «δεν ευθύνονται ούτε οι δήμαρχοι ούτε οι εργαζόμενοι στους δήμους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...