482
Ο Πάνος Καμμένος είναι γελαστός στη φωτογραφία αλλά οι πιέσεις για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ισοβίτη του «Noor 1» εντείνονται... | Menelaos Myrillas / SOOC

ΝΔ: «Εκτεθειμένος ο Καμμένος, να απολογηθεί τη Δευτέρα στη Βουλή»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2017, 13:09
Ο Πάνος Καμμένος είναι γελαστός στη φωτογραφία αλλά οι πιέσεις για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ισοβίτη του «Noor 1» εντείνονται...
|Menelaos Myrillas / SOOC

ΝΔ: «Εκτεθειμένος ο Καμμένος, να απολογηθεί τη Δευτέρα στη Βουλή»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2017, 13:09

Συνέχεια στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες για το θέμα των τηλεφωνικών συνομιλιών του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασθέντα σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor1, Ευθύμιο Γιαννουσάκη δίνει με νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Οι νέες αποκαλύψεις για πολλαπλές τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας και του ισοβίτη Γιαννουσάκη σε διάστημα λίγων ημερών, εκθέτουν ακόμη περισσότερο τόσο τον ίδιο όσο και την κυβέρνηση συνολικά που τον στηρίζει», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση της ΝΔ επισημαίνει ότι οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον συνήθως λαλίστατο κ. Καμμένο, ο οποίος μέχρι τώρα έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του. «Τη Δευτέρα είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί για όλα αυτά στη Βουλή», υπογραμμίζει η ΝΔ.

Η ανακοίνωση αναλυτικά έχει ως εξής:

«Οι νέες αποκαλύψεις για πολλαπλές τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του ισοβίτη για ναρκωτικά Γιαννουσάκη σε διάστημα λίγων ημέρων, εκθέτουν ακόμη περισσότερο τόσο τον ίδιο όσο και την κυβέρνηση συνολικά που τον στηρίζει. 
Για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον συνήθως λαλίστατο κ. Καμμένο ο οποίος μέχρι τώρα έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής. 
Τη Δευτέρα, όμως, είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί για όλα αυτά στη Βουλή».

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, θα βρεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις συνομιλίες με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του «Noor1».

Αμεσα απάντησαν στην κριτική της ΝΔ πηγές του Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ ως «εντολοδόχο επιχειρηματικών συμφερόντων» και «συνήγορο ποινικών προσώπων». 

«Αποδεικνύεται πόσοι αδίστακτοι και επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην εξουσία», τόνισαν προσθέτοντας: «Χθες μάθαμε τουλάχιστον ποιον υπερασπίζονται. Αφού δε τολμούσαν να τον φανερώσουν αυτοί, φανερώθηκε μόνος του», αναφερόμενοι στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλοντας τη δημιουργία σκευωρίας προς το πρόσωπό του.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα συζητηθούν τρεις επίκαιρες συζητήσεις συναφών με αυτά τα ζητήματα. Από τις υπηρεσίες της Βουλής έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει δια των αρμοδίων υπουργών.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος θα απαντήσει τη Δευτέρα στις 17:00 σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη για την «επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη».

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου για τις αντιθεσμικές παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση για το «Noor 1». Επιπλέον, ο κ. Κοντονής θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Και το Ποτάμι από την πλευρά του έχει καταθέσει αίτημα προκειμένου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις συνομιλίες που φέρεται να είχε με τον ισοβίτη κρατούμενο. Την σχετική επιστολή υπέγραψε ο βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Σπύρος Λυκούδης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι το αίτημα γίνεται επιτακτικό μετά και την παραδοχή των συνομιλιών από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...