293
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Πρωθυπουργό σε συνεδρίαση της Βουλής | Menelaos Myrillas / SOOC

Συνάντηση Τσίπρα – Τσακαλώτου ενόψει Συνόδου του ΔΝΤ

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2017, 16:13
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Πρωθυπουργό σε συνεδρίαση της Βουλής
|Menelaos Myrillas / SOOC

Συνάντηση Τσίπρα – Τσακαλώτου ενόψει Συνόδου του ΔΝΤ

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2017, 16:13

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να έχει την Τετάρτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικό Ευκλείδη Τσακαλώτο ενόψει της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ που αρχίζει στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή.

Η συνάντηση έρχεται λίγες ημέρες πριν από την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα και την επανέναρξη των συνομιλιών για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ.  Τσακαλώτος με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη πρόκειται να μεταβούν την Πέμπτη στην αμερικανική πρωτεύουσα για τις εργασίες της Συνόδου και θα επιστρέψουν το Σάββατο. Στις ΗΠΑ θα μεταβούν ακόμη ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Στέλιος Παπαδόπουλος.

Την ερχόμενη εβδομάδα, στις 24 Απριλίου είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν εκ νέου οι συνομιλίες με τους Θεσμούς στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα, το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι στις προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, το Ταμείο  προβλέπει για την Ελλάδα «αποθέρμανση της ανάπτυξης», η οποία θα κινηθεί γύρω στο 2% το 2017 και το 2018 ενώ τα επόμενα χρόνια θα περιοριστεί στο 1%.

Εν τω μεταξύ, την ελπίδα ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ένα παράλληλο πρόγραμμα του ΔΝΤ», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «ένα θέμα σε εξέλιξη». Πρόσθεσε ότι είμαστε στα μέσα του τρίτου προγράμματος, από το οποίο η Ελλάδα έχει λάβει 31 δισ. ευρώ από τον ESM.

Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε επίσης αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των επικείμενων προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου απάντησε ότι «δεν αναμένω κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον» προσθέτοντας επίσης ότι δεν το θεωρεί απαραίτητο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...