344
Τι και αν ο γάμος ήταν μαϊμού; Η τούρτα ήταν τρίπατη. (Η χαμηλή ποιότητα της φωτογραφίας οφείλεται στην απαγόρευση προσέγγισης φωτορεπόρτερ.) | CreativeProtagon

«Συμβολικός γαμπρός» έγινε ο αμίμητος Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2022, 20:14
Τι και αν ο γάμος ήταν μαϊμού; Η τούρτα ήταν τρίπατη. (Η χαμηλή ποιότητα της φωτογραφίας οφείλεται στην απαγόρευση προσέγγισης φωτορεπόρτερ.)
|CreativeProtagon

«Συμβολικός γαμπρός» έγινε ο αμίμητος Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2022, 20:14

«Συμβολικό γάμο» γιατί να κάνει ο άνθρωπος εκτός ψυχιατρείου ή, έστω, εκτός αυλής νηπιαγωγείου; Δεν έχει λόγους, όσο παιχνιδιάρης και αν είναι. Ο κανονικός άνθρωπος, όσο μπορεί βέβαια, άντε να κάνει καμιά συμβολική φορολογική δήλωση, πάντως όχι συμβολικό γάμο. Ωστόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι ένας από εμάς τους κοινούς θνητούς που εξακολουθούμε να δίνουμε σημασία στην ουσία και όχι στους συμβολισμούς.

Ο «καβαλιέρε» (ο οποίος συγκυβερνά στην Ιταλία, στηρίζοντας την τεχνοκρατική κυβέρνηση υπό τον Μάριο Ντράγκι) έβαλε ένα από τα σκούρα του και εκείνη, η «συμβολική νύφη» δηλαδή, που τυγχάνει 53 χρόνια μικρότερή του και ονομάζεται Μάρτα, ένα γαλλικό δαντελένιο φόρεμα του οίκου νυφικών «Antonio Riva», άσπρο φυσικά, καταπώς μας πληροφόρησε η κατατοπισμένη ακόμα και για τα καλά κρασιά του πάρτι κοσμικογράφος της Repubblica.

Διότι πάρτι πλουσίων έγινε και όχι γάμος, ασχέτως αν καταβροχθίστηκε μία τούρτα («τριών επιπέδων»). Το πάρτι, λοιπόν, είχε αναπόφευκτα ύφος «μασκέ», καρναβαλίστικο, καθώς υπήρχαν ρόλοι και κοστούμια και χαμογελαστοί ερασιτέχνες ηθοποιοί κάτω από αυτά, υποδυόμενοι τον γαμπρό και τη νύφη. Είχε και λιακάδα στη Λομβαρδία, στραφτάλιζε ο κάμπος, οπότε ο συμβολικός Σίλβιο, η συμβολική συμβία του και οι εκλεκτοί καλεσμένοι τους βγήκαν να λιαστούν στο προαύλιο της Villa Gernetto, ενός παλατιού της μιλανέζικης υπαίθρου που ξέπεσε στην ιδιοκτησία Μπερλουσκόνι.

Οι καλεσμένοι της «λιτής τελετής» ήταν περίπου 60 νοματαίοι, και έφαγαν συμβολικά με τα μάτια τους τον γαμπρό και τη νύφη και κυριολεκτικά με το στόμα τους φρέσκο κρέας. Για να χωνέψουν το πλούσιο αλλά και κομμάτι βαρύ μενού ήπιαν κρασί πινό (όχι γκρίτζο, νέρο). «Η ατμόσφαιρα αιωρούνταν μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας» έγραψε η κοσμικογράφος με οίστρο, και απέδωσε τα εύσημα στη Μάρτα: «Ηταν η πραγματική νικήτρια αυτής της ημέρας, πραγματοποίησε το γαμήλιο όνειρό της παρά τις αντιδράσεις των παιδιών του Μπερλουσκόνι».

Και συμπλήρωσε με νόημα: «Η οικογένεια του Μπερλουσκόνι πήρε αυτό που ζήτησε, έναν ψεύτικο γάμο, ο οποίος δεν θα εγγραφεί σε κανένα μητρώο, άρα δεν θα υπάρξουν κληρονομικές συνέπειες για κανένα από τα μέλη της». Λίγοι πολιτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ζεύγους, ενώ γενικώς διασημότητες δεν παρέστησαν. Αντε, να ζήσουν, να ευτυχήσουν και κάποτε, όταν αποφοιτήσουν από το νηπιαγωγείο, να… καλοπαντρευτούν κιόλας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...