287
|

«Συγγνώμη» από Γαβρόγλου για το σεξιστικό σχόλιο κατά της Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 15:05

«Συγγνώμη» από Γαβρόγλου για το σεξιστικό σχόλιο κατά της Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 15:05

Ο Κώστας Γαβρόγλου είπε τελικά συγγνώμη για τις γυναίκες που «δεν σκαμπάζουν από αριθμητική». Με μία ακόμη ανάρτησή του -την τρίτη- στο Facebook ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι έκανε «μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο», με το απαξιωτικό σχόλιό του για τη νυν υπουργό, Νίκη Κεραμέως, και τελικά -υπό την πίεση της αποδοκιμασίας και από «συντρόφους» στην Κουμουνδούρου, ζήτησε συγγνώμη.

Εν μέσω θύελλας αντιδράσεων για την πρώτην του ανάρτηση (εδώ), ο κ. Γαβρόγλου είχε επανέλθει μετά την απάντηση της κυρίας Κεραμέως, ισχυριζόμενος ότι τα λεγόμενά του παρεξηγήθηκαν «προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο».

Kατά τον ίδιο, για το θέμα που προκλήθηκε, έφταιγαν αυτοί που αδυνατούν να κατανοήσουν τις βαθυστόχαστες τοποθετήσεις του. Αλλά και η Νίκη Κεραμέως που «αναπαράγει τα κακά στερεότυπα για τις γυναίκες»!

Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν,…

Geplaatst door Kostas Gavroglu op Dinsdag 25 augustus 2020

Την Παρασκευή ωστόσο και αφού η μόνη στήριξη για  τον ατυχέστατο τρόπο με τον οποίο επέλεξε να επιτεθεί στη Νίκη Κεραμέως, προήλθε από τον «σύντροφο» Πολάκη (εδώ), υποχρεώθηκε τελικά σε μία δήλωση συγγνώμης, αλλάζοντας το «δεν σκαμπάζει από μαθηματικά» σε «δημιουργική στατιστική» της υπουργού Παιδείας…

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη “δημιουργική στατιστική” της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο. Κατανοώ ότι ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του. Λυπάμαι, πρωτίστως γι’ αυτή καθαυτή την αστοχία μου αλλά επίσης και για το γεγονός ότι έγινε η αφορμή για τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση της απολύτως βάσιμης κριτικής που αξίζει στη δημιουργική στατιστική με την οποία αυτή η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι. Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή».

Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη "δημιουργική στατιστική" της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια…

Geplaatst door Kostas Gavroglu op Vrijdag 28 augustus 2020

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...