504
|

Σχέδιο «αποστασίας» ανακάλυψε ο Λεβέντης που λέει ότι θα πάρει «20% στη Θεσσαλονίκη»!

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 09:09

Σχέδιο «αποστασίας» ανακάλυψε ο Λεβέντης που λέει ότι θα πάρει «20% στη Θεσσαλονίκη»!

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 09:09

«Ο λαός τιμωρεί τους αποστάτες». «Για όλα φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι ο γιος εκείνου που έκανε την αποστασία του ’65». «Θα βγάλουμε 18 βουλευτές με 7-8%». Κλασικός Βασίλης Λεβέντης, δηλαδή.

Το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων είχε το δύσκολο έργο να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κρίση στο κόμμα του, μετά την αιφνιδιαστική δήλωση ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Αριστείδη Φωκά (γνωστού από το περιβόητο «να καεί, να καεί… η πουτ@ν@ η Βουλή») και ενώ εκκρεμεί η αποχώρηση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννη Σαρίδη.

Υπό αυτές τις εξελίξεις ο κ. Λεβέντης μένει με μια ευάριθμη Κοινοβουλευτική Ομάδα τεσσάρων ατόμων (συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου) η οποία με βάση τους κανόνες της Βουλής παύει να υφίσταται ως τέτοια.

Ετσι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν στάθηκε στο ότι κάτι λάθος υπάρχει στο κόμμα του εξ αρχής, αλλά ανακάλυψε «σχέδιο αποστασίας», κατηγορώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που θέλει πεντακομματική την επόμενη Βουλή ώστε να έχει αυτοδυναμία.

Επιστρατεύοντας το γνωστό του ρητορικό στιλ, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι υπάρχει σχέδιο υπονόμευσης της Ενωσης Κεντρώων η οποία, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, στη Θεσσαλονίκη τα πάει δημοσκοπικά ιδιαίτερα καλά. «Εχω δημοσκοπήσεις στα χέρια μου που μας δίνουν 12% στη Θεσσαλονίκη» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι «η Θεσσαλονίκη βράζει και τιμωρεί τους αποστάτες». Σε μια ρελάνς μάλιστα πλειοδότησε και είπε ότι «μετά τις αποστασίες η Ενωση Κεντρώων στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει το 20%»!

«Αν η Ενωση Κεντρώων μπει στη Βουλή με ένα ποσοστό 6-7% ο Μητσοτάκης θα κρέμεται από εμένα» εκτίμησε παράλληλα, προκειμένου να υποστηρίξει τα του σχεδίου του «περιβάλλοντος Μητσοτάκη» για να χτυπηθεί το κόμμα του.

Ο Βασίλης Λεβέντης στον ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Μαρία Αναστασοπούλου και τον Δημήτρη Οικονόμου

Ωστόσο η κρίση στην Ενωση Κεντρώων δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από τα συνθήματα και την επίκληση σκοτεινών σχεδίων, ούτε ακόμα από έναν άνθρωπο που επί δεκαετίες έκανε καριέρα με χειμαρρώδεις τηλεοπτικές εμφανίσεις με στόχο τους «Μητσοτάκηδες».

Το κόμμα που εξέλεξε εννέα βουλευτές τον Σεπτέμβριο του 2015, αριθμεί επισήμως πέντε (με τον αστερίσκο της επαπειλούμενης ανεξαρτητοποίησης του κ. Σαρίδη) και δείχνει σημάδια αποσύνθεσης.

Τον Νοέμβριο του 2016, ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Λεβέντη και βουλευτής Β’ Αθηνων Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς ανεξαρτητοποιήθηκε και έπειτα προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Τον Ιούλιο του 2017 ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Β’ Πειραιά Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, για να ενταχθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2018. Τον Απρίλιο του 2018 ο βουλευτής Λαρίσης Γεώργιος Κατσιαντώνης ανεξαρτητοποιήθηκε επίσης, για να προσχωρήσει τον Ιούλιο στη ΝΔ. Τώρα έφυγε και ο κ. Φωκάς. Και επίκειται και ο κ. Σαρίδης.

«Ανθρωποι που έρχονται γονυπετείς, σου δηλώνουν αιώνια πίστη, ότι εμείς δεν έχουμε φιλοδοξίες παρά μόνο να υπηρετήσουμε έναν αγώνα 40 ετών… Η κυρία (η Μεγαλοοικονόμου που πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ) ήρθε σε εμένα με μια εικόνα της Παναγίας… Το να αποστατήσεις χωρίς να παραδώσεις την έδρα είναι από τη φύση του ανέντιμο», είπε για το αν μετανιώνει που επέλεξε τους συγκεκριμένους βουλευτές ως επικεφαλής των ψηφοδελτίων (δίνοντάς τους αυτομάτως και εκλόγιμη θέση) τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...