228
Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του στον ημιτελικό του Madrid Open | REUTERS/Susana Vera

Στον τελικό ο Τσιτσιπάς – νίκησε και τον Ναδάλ στη Μαδρίτη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2019, 01:59
Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του στον ημιτελικό του Madrid Open
|REUTERS/Susana Vera

Στον τελικό ο Τσιτσιπάς – νίκησε και τον Ναδάλ στη Μαδρίτη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2019, 01:59

Εξι ημέρες μετά τον θρίαμβό του στο τουρνουά του Εστορίλ (εδώ) και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του θρυλικού Ρολάν Γκαρός, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνει ότι και στο χώμα είναι ξεχωριστός.

Στη Μαδρίτη, στην έδρα του «βασιλιά του χώματος» Ράφα Ναδάλ, ο 20χρονος έλληνας τενίστας αναδείχτηκε νικητής στον ημιτελικό.

Με μία καταπληκτική εμφάνιση νίκησε με 2-1 σετ τον σπουδαίο Ισπανό  και προκρίθηκε στον τελικό του Mutua Madrilena Open, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το τουρνουά της Μαδρίτης θεωρείται μια πρόβα τζενεράλε για το Ρολάν Γκαρός, ένα από τα τέσσερα Γκραν Σλαμ του τένις.

Η νίκη επετεύχθη το βράδυ του Σαββάτου ύστερα από ένα δραματικό ματς που διήρκεσε δύο ώρες και 22 λεπτά (6-4, 2-6, 6-3). Τώρα ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το απόγευμα της Κυριακής τον Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος το απόγευμα επικράτησε με 2-0 σετ του Ντομινίκ Τιμ και έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Η νίκη του Τσιτσιπά δείχνει ότι συνεχίζει να κάνει αγωνιστικά άλματα. Εως τώρα και σε τρεις αναμετρήσεις με τον Ναδάλ δεν είχε πάρει ούτε σετ! O Ισπανός είχε καταφέρει να τον νικήσει τόσο στον Καναδά πέρυσι το καλοκαίρι (εδώ), όσο και στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Οpen τον περασμένο Ιανουάριο (εδώ).

Τώρα όμως ο σπουδαίος Ελληνας κατάφερε να τον νικήσει!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...